Лудогорец спечели първата си контрола за лятната подготовка , налагайки

...
Лудогорец спечели първата си контрола за лятната подготовка , налагайки
Коментари Харесай

"Лудогорец" спечели първата си контрола от лагера в Австрия

Лудогорец " завоюва първата си контрола за лятната подготовка, налагайки се с 2:1 над австрийския " Вакер " (Инсбрук). Седемкратният първенец на България стигна до триумфа с попадения на Клаудиу Кешеру в 11-ата минута и Жоао Пауло след почивката. Точен за " Вакер " беше Габриеле.

Двубоят беше пръв за " Лудогорец " от лагера в Австрия, с който отборът ще се приготви за новия сезон в Първа лига и квалификациите на Шампионската лига.

Срещата стартира доста добре за българския отбор, като на няколко пъти играчите в зелено стреляха рисково, само че не съумяха да поразят задачата. Все отново в 11-ата минута Кешеру откри след обмислен удар от границата на наказателното поле. Румънецът получи пас от Вандерсон и без да се бави стреля към вратата – 1:0.

До края на първата част " Вакер ", който завоюва промоция за австрийската Бундеслига, също имаше своите шансове. При удар от фаул обаче Кершбаум стреля над вратата.

През втората част мениджърът Аутуори направи 10 промени като заложи на радикално друг състав. Тимът продължи да играе на висока скорост и в 67-ата минута Жоао Пауло удвои. Якуб Шверчок задържа добре топката, подаде я към Пауло и той със мощен удар не остави шансове на вратаря на австрийците.

Две минути преди края на мача " Вакер " понижи след тъкмо осъществяване на Даниеле Габриеле, който преодоля Даниел Наумов.

" Все още се намираме в прекомерно ранна фаза на нашата подготовка. Работим както върху новата ни идея, по този начин и върху физическото им положение. Аз съм удовлетворен от представянето им през днешния ден. Заложих на два разнообразни тима, да ги смесим, с цел да се срещна и аз по-добре с техните качества ", сподели Аутуори.

Бразилецът разяснява и жребия за Шампионската лига, където " Лудогорец " ще се изправи против " Крусейдърс " от Северна Ирландия, а по-късно вероятно против унгарския " Видеотон ".

" Независимо от съперника " Лудогорец " би трябвало да продължи напред и да се оправи с тимовете. Целта ни е да играем в групите на Шампионската лига и по тази причина няма какво толкоз да кажа за противниците ни ", изясни Аутуори.

Следващата контрола на " Лудогорец " е на 23 юни против първенеца на Азербайджан " Карабах ".

Съставът на " Лудогорец ": Хорхе Броун, Сисиньо, Козмин Моци, Рафаел Форстър, Натанаел, Светослав Дяков, Лукас Саша, Доминик Янков, Джоди Лукоки, Вандерсон, Клаудиу Кешеру (Даниел Наумов, Цветомир Панов, Георги Терзиев, Димо Бакалов, Ивайло Климентов, Густаво Кампаняро, Марселиньо, Жоао Пауло, Върджил Мисиджан, Якуб Шверчок).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР