Лудогорец и ЦСКА е най-чаканото дерби през сезона, тъй като

...
Лудогорец и ЦСКА е най-чаканото дерби през сезона, тъй като
Коментари Харесай

Лудогорец и ЦСКА излизат в дерби №40 в историята им

Лудогорец и ЦСКА е най-чаканото дерби през сезона, защото точно това са двата отбора, които ще решат купата, а разликата посред им е такава, че точно директните дуели могат да окажат най-сериозно въздействие.

Днес „ орлите “ одобряват „ армейците “ в Разград от 17:15 часа в мач от 16 кръг на efbet Лига. Това ще е 40-та им среща в историята, като досега „ разградчани “ имат сериозна доминация. 16 пъти настоящия първенец печели, „ столичани “ имат единствено 6 победи, а равенствата са 17.

Класирането заварва двата клуба един до различен, като Лудогорец има преднина от 4 точки, само че и мач допълнително по отношение на ЦСКА. Разликата сред двата клуба с останалите в подреждането е толкоз огромна, че имат надлежно по 3 и 4 мача пасив по отношение на другите отбори и въпреки всичко са пред тях. Причината за това са уговорките им в евротурнирите, само че наподобява, че рокадите в програмата не дадоха необикновен резултат с оглед обстоятелството, че и двата български гранда имат единствено по 1 извоювана точка в своите съревнования.

Що се отнася до вътрешното състезание, „ орлите “ са безкомпромисни на собствен терен. Те имат 7 победи в 7 мача и голова разлика от 20:1. „ Армейците “ пък могат да се похвалят с много добър актив в гостуванията - 4 победи и 1 тъждество и голова разлика от 11:5.

Жорди Кайседо и Пиерос Сотириу са двамата водещи голмайстори за своите клубове сега. Еквадорецът им 8 попадения, до момента в който кипърецът е с 6. Разликата обаче идва, когато погледнем хората по-назад в подреждането на тази ранглиста. За отбора от Разград по 5, 4 и 3 гола имат надлежно Текпетей, Ману и Десподов, а за отбора от София Йомов е най-близо с 3 попадения.

Сериозен спор се разрасна сред административните фигури в двата лагера преди дербито. Главният управител на ЦСКА даде изявление пред английски медии, в което твърди, че братя Домусчиеви в ролята си на притежатели на Лудогорец са и праводържатели на телевизионното лъчение на българския първенец. В отговор президентът на „ зелените “ го упрекна в неистина с обществено оповестено писмо. Всъщност има истина в думите и на двамата, тъй като финансовите благодетели на „ орлите “ в реалност държаха въпросните права, само че в интервала, когато бяха притежатели на Nova Broadcasting Group. Медията обаче бе продадена през 2020 година и тази връзка бе прекратена.

Бившият вратар на Лудогорец предвижда триумф за своите досегашни съотборници с 1 или 2 гола разлика, до момента в който не пропусна да надъха ЦСКА преди огромния мач.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР