Лудогорец допусна второ поражение в тазгодишното издание на групите от

...
Лудогорец допусна второ поражение в тазгодишното издание на групите от
Коментари Харесай

Лудогорец с втора загуба в Лига Европа

Лудогорец позволи второ проваляне в тазгодишното издание на групите от Лига Европа. След Цървена звезда този път „ орлите” изгубиха от португалския Спортинг Брага с минималното 0:1 на своя „ Хювефарма Арена”.

Единственият гол в Разград бе маркиран в седмата минута от огромната звезда на „ архиепископите” Рикардо Орта, който с компактен удар с левия крайник прати топката в долния десен ъгъл на Кристиан Кахлина и на процедура донесе трите точки за Брага. На два пъти хората на Карлос Карвалял нацелиха гредите на „ орлите” посредством Юри Медейрош и Марио Гонсалес, а попадение на Жосуе Са през първото полувреме във вратата на гостите бе анулирано заради засада.

Осем минути преди края на постоянното време „ орлите” имаха съществени искания за дузпа, и то основателни, защото игра с ръка на Фабиано в наказателното поле не бе отразена от естонския рефер Кристо Тохвер.

По този метод разградчани остават последни в група F от конкуренцията, като отборът има една точка след първите три мача от конкуренцията. Спортинг Брага пък е с шест и заема второто място. Лидер е сръбският Цървена звезда със седем пункта, до момента в който третият Мидтиланд е с 2.

Следващото предизвикателство за Лудогорец в Лига Европа още веднъж е против Спортинг Брага, а срещата ще е аудиенция на „ Ещадио Мунисипал де Брага”.

На " Хювефарма Арена " е националният селекционер - Ясен Петров, който следи срещата дружно с Антон Недялков. Иначе, срещата в Разград стартира с по-умел надзор на топката от българския първенец, само че ситуациите през първите минути в срещата липсваха. В петата Текпетей комбинира вдясно с Доминик Янков, само че Диого Лейте се намеси добре и спря набега на нигериеца.

След седем минути игра гостите нацелиха страничния дирек на " орлите " след удар на Медейрос. В осмата минута пък след корнера Ал-Мусрати нападна мощно топката, която бе центрирана отдясно, само че ударът на халфа беше неакуратен. Секунди по-късно падна първия гол в срещата - на сметката на Брага. Португалците разиграха ловко топката отляво а, Нуно Секейра даде пас по земя за Рикардо Орта, който с изострен удар матира Кахлина за 0:1.

Отговорът на " орлите " обаче беше мълниеносен, откакто в десетата Жосуе Са засече центриране от свободен удар отдясно и направи беззащитен Матеус, само че страничният рефер подвигна флага си поради засада. При повторенията се видя, че бранителят на Лудогорец е с малко зад отбраната на " архиепископите ".

В 22-ата " орлите " разпростряха положително нахлуване отдясно, а Текпетей комбинира със Сотириу, който от границата на наказателното поле бе затворен от защитник на съперника да шутира и опита да върне с пета обратно за Доминик Янков, само че опитът му не сполучи. Секунди по-късно Диого Лейте и Пиерос Сотириу влязоха в двубой посред им в среадта на терена, а бранителят на Спортинг Брага получи доста съществени болки в региона на лявото коляно, като играчът напусна терена благодарение на двама индивида от щаба на Карвалял. Въпреки че по-тежко потърпевшият бе Лейте, реферът от Естония му сподели жълт картон за влизането против Сотириу.

В 25-ата и Ал-Мусрати бе украсен поради цинично влизане вдясно против Кирил Десподов. Натискът на разградчани в териториален проект се ускори, а в 31-ата удар на Баджи бе блокиран от Андре Кастро. В рамите на две минути, сред 33-ата и 35-ата, Кирил Десподов на три пъти опита центрирания отдясно в наказателното поле на Спортинг Брага, само че без триумф.

Три преди края Десподов овладя вляво след центъра и опита да прокара топката през трима бранители на Брага за Сотириу, само че последният бранител на гостите се намеси и спря стремежа на нападателя на " орлите ". В 43-ата Спортинг Брага сбърка при изнасяне на топката, а Десподов даде вдясно пред наказателното поле за Сотириу. Стрелецът насочи тежък удар с десния крайник, а стражът Матеус се намеси, само че не до дъно безапелационно, изпускайки топката. За негово благополучие обаче нямаше състезател на Лудогорец, който бързо да притича и да довкара кълбото в мрежата на португалската врата.

На почивката Станислав Генчев направи смяна, заменяйки Оливие Вердон, а на негово място влезе Игор Пластун. В 48-ата минута самостоятелната изява на Текпетей се прояви и той мина през двама халфове на Брага. Нигериецът можеше да комбинира вляво с Десподов или вдясно със Сотириу, само че реши самичък да играе, което бе неточност, а Лейте го спря. Десетина по-късно Десподов откри Текпетей от ъглов удар, само че ударът на №37 от Лудогорец с глава бе прекомерно слаб, с цел да затрудни Матеуш.

В 65-ата капитанът на португалците Рикардо Орта можеше да обстрелва вратата на Лудогорец, откакто бе оставен самичък в наказателното поле на " орлите " и топката се озова в него след серия от рикошети. Все отново ударът на звездата на Спортинг Брага бе блокиран от Пластун, а при последвалия корнер топката излезе навън.

В 73-ата минута Марио Гонсалес отигра топката с глава след пас от корнер, само че за благополучие на родния първенец тя се отби в сглобката на Кахлина от външната ѝ страна. Две по-късно резервата Мавис Чибота добре се завъртя вляво против Фабиано, само че центрирането му към Сотириу бе пресечено от стража на " архиепископите " Матеуш.

Осем преди края пък Чибота потегли да се надиграва " един на един " с Фабиано вляво, а офанзивният състезател на " орлите " имаше съществени искания за игра с ръка в наказателното поле от десния бек на Брага, само че реферът Тохвер не уточни бялата точка за " орлите ". При повторенията обаче се видя, че играчът на португалците игра с ръка, само че в последна сметка съвет с ВАР не последва.

Две преди края португалците можеха да вкарат втори гол в срещата, само че Лудогорец имаше късмет в обстановката, откакто ударът на Марио Гонсалес по земя отлетя настрана.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР