Лудия репортер Даниел Петканов се намира в най-добрата си физическа

...
Лудия репортер Даниел Петканов се намира в най-добрата си физическа
Коментари Харесай

Даниел Петканов изкачва планината Тяншан


Лудия кореспондент Даниел Петканов се намира в най-хубавата си физическа форма след развода.

 

Вероятно това е и повода, заради която е решил да се насочи на едно от най-лудите завършения в живота си. през миналите дни той направи преход през планината Тяншан – верига, разпростираща се на към 2 900 км. през централна Азия и характеризираща се със заснежени върхове, дълбоки проломи, живописни ливади и буйни потоци.

 

През траялото шест дни нанагорнище, несъмнено е имало и спирки за отмора. „ След шест часа и половина със аероплан и 10 часа с джип, стигнахме до базов лагер 1 “, стартира описа си Даниел.

Пътят до базов лагер 2, минали на коне през пресечна планинска околност. Петканов бил изцяло квалифициран за суровите условия на природата. Оборудвал се с термокостюм, спален чувал и всевъзможни други съоръжения.

 

Първата вечер му се наложило да си обуе термоякето на краката, защото нямали отопление. Отбелязва, че в планината е срещнал барс, прочут още като снежен леопард, който може да бъде забелязан извънредно рядко. Петканов прецизира, че животното е вписано в Червената книга на застрашените скотски типове. Освен това по пътя се натъкнал и на остатъци от козирог, който евентуално е станал жертва на див звяр.

 

Докато групата преспивала в базов лагер 1, един от конете им избягал. Наложило се да го търсят из местността, с цел да може всички да продължат пътя си дружно. Животните останали в идващия лагер, а хората траяли нататък пешком.

 

Даниел Петканов се ожали, че мощният вятър развалил една от камерите му, само че твърди, че цялото прекарване си заслужавало, макар дългите часове вървене в в действителност тежки условия.

Източник: Уикенд



Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР