лтрамаратонецът Краси Георгиев се впуска в поредното си впечатляващо предизвикателство

...
лтрамаратонецът Краси Георгиев се впуска в поредното си впечатляващо предизвикателство
Коментари Харесай

Ултрамаратонецът Краси Георгиев с ново впечатляващо предизвикателство

лтрамаратонецът Краси Георгиев се впуска в следващото си впечатляващо предизвикателство - “27.5 часа – здрав дух, крепко тяло”.
 Краси Георгиев
Той ще тегли автомобил (пикап) с тегло 2100 кг в продължение на 27.5 часа, а всеки който желае ще може да се включи и да изпита себе си, като направи същото на същото трасе.

Събитието, което е част от Европейската седмица на спорта #BeActive, ще се организира на 26 и 27 септември на стадион "Раковски ". То е с благотворителна цел в поддръжка на фондация „ Кожа – платформа за психологично здраве “, а входът е свободен.



„ С това предизвикателство се надявам да подтиквам повече хора към придвижването и да насоча вниманието им към психологичното здраве. Идеята е да помогнем на психологичното здраве в тези тежки месеци след пандемията като покажем на хората, че сме задружни и в това време да ги надъхаме да са дейни и да пробват нови спортове, тъй като те са здраве “, споделя Краси Георгиев в изявление на за и „ “.



В подготовката си ултрамаратонецът, който е предприемал бягания в продължение на 36 и 55 часа, заменя бягането с по-чести тренировки по кросфит.

Успоредно с предизвикването на Краси, на стадион „ Раковски “ ще бъдат проведени занимания за деца и възрастни. Предвидени са спортни прояви и запознаване с тъч ръгби, йога, карате, футбол, а измежду присъстващите ще бъдат кондиционните треньори Инес Субашка и Кирил Райков.



На стадиона ще има ситуирани кутии за дарения, като средствата ще отидат към фондация "Кожа - платформа за психологично здраве " и рационализация на психиатричната болница в Ловеч.



„ Елате и ни подкрепете, като се запознаете с нови спортни занимания. Нека всички си оказваме помощ, тъй като когато сме дружно можем да създадем повече “, добавя още ултрамаратонецът.



Красимир Георгиев е първият българин взел участие и финиширал в един от най-трудните маратони в света „ Бедуотър “ (216 км) в Долината на гибелта, Съединени американски щати. Той живее дълги години в Лондон и взе участие в редица рискови маратони. Преди две години се завръща в България и се включва в редица спортни благотворителни акции.



Краси Георгиев е и един от посланиците на Европейската седмица на спорта #BeActive, която се провежда за шеста поредна година в цяла България и ще включва доста забавни спортни събития, като едно от тях е предизвикването му – „ Здрав дух, крепко тяло “.



На 24 и 25 септември в зала „ Асикс Арена “ ще бъде проведен Спортен панаир, на който могат участват хора от разнообразни възрасти. Подрастващите ще видят демонстрации на разнообразни типове спорт и това ще им даде опция да харесат някой, който да практикуват в бъдеще. Всички ще могат се срещнат с именити български спортисти и треньори и да почерпят от техния опит.



Голяма атракция ще бъде и Нощта на спорта #BeActive Night, която обичайно се организира пред НДК. Там ще бъде построено същинско спортно населено място с обособени зони, с цел да няма огромно скупчване на хора на едно място. Ще има занимателна стратегия с доста музика и атракции за посетителите, в това число въздушен балон, на който всеки ще може да се качи.

По тематиката

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР