Ловците от Белоградчик преминаха инструктаж във връзка с надзора на

...
Ловците от Белоградчик преминаха инструктаж във връзка с надзора на
Коментари Харесай

Обучаваха ловците от Белоградчик

Ловците от Белоградчик минаха инструктаж по отношение на надзора на заболяването Африканска чума по свинете. Пред представители от ловните дружинки на ЛРС „ Миджур” – Чупрене и ЛРС „ Сокол” – Белоградчик лекар Валери Велков – шеф отдел „ Здравеопазване на животните” към ОБДХ– Видин, показа епизоотичната конюнктура и даде на практика препоръки по какъв начин да се взима проба от убити диви свине.
„ Обезпокоителна е обстановката в Румъния, защото от пет години африканската чума по свинете навлезе в Европа от прибалтийските страни Латвия, Естония, Литва, продължи в Полша, Унгария, Румъния. Взима се наложително за проба далак, бъбрек и кръв”, обясни Велков.
Докторът напомни и процедурата при намиране на умрели свине в гората "вие не трябва нищо да пипате. Най-добрият вид е да ни уведомите. Ние имаме надлежно екипи, с цел да отидем на място, да вземем тестът и да го загробим на място.”
Във връзка с казуса тази година ловът на диви свине ще стартира от 18 юли и ще продължи до 31 декември. На присъстващите бяха раздадени листовки с на практика указания и брошури, свързани с африканската чума по прасетата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР