Ловчанският митрополит Гавриил награди министър-председателя Бойко Борисов с ордена на

...
Ловчанският митрополит Гавриил награди министър-председателя Бойко Борисов с ордена на
Коментари Харесай

Митрополит Гавриил награди премиера Борисов с ордена на Ловчанската митрополия

Ловчанският митрополит Гавриил награди министър-председателя Бойко Борисов с ордена на Светите Новоселски мъченици на Ловчанската митрополия. Отличието бе връчено на премиера поради помощта на държавното управление за построяването на новия катедрален храм „ Св. Св. Кирил и Методий " и поради решението на Министерския съвет да не затваря българските православни храмове точно на светлите Великденски празници по време на изключителното състояние поради пандемията от COVID-19.
„ Решението за премията е на епархийския съвет заради заслугите Ви за завършването на катедралния храм и беше взето още на 16 април т. година Но заради пандемия не се реализира. Радваме се, че през днешния ден дойдохте, тъй като би трябвало да изпълняваме решенията на епархията ", обърна се митрополит Гавриил към министър-председателя Бойко Борисов.
За построяването на новия храм държавното управление обезпечи 828 000 лв.. Средствата са превеждани на Светата митрополия в интервала от 2014 година до 2019 година
„ Вие устояхте на големия напън против Вас и не затворихте църквите нито за Цветница, нито за Великден, нито по-късно ", посочи Ловчанският митрополит при награждаването на премиера. Министър-председателят изрази дълбока признателност поради направения жест и акцентира, че няма по-голяма премия от това Ловеч да има такава красива катедрала с впечатляващи фрески. „ Господ направи по този начин, че не увредихме здравето на хората, благодаря на всички владици и свещеници ", сподели още министър председателят Борисов.
Решението за построяването на катедралния храм в Ловеч е взето през 2004 година Той е дефинитивно приключен през предходната година.
След катедралата „ Св. Св. Кирил и Методий " министър председателят посети частното начално учебно заведение „ Свети Седмочисленици ", където се преподават общообразователни предмети и вероучение. „ Обучаваме децата в християнство, само че ще би трябвало да се разтеглим ", уточни митрополит Гавриил. Министър-председателят Бойко Борисов пое ангажимент да бъде оказана нужната поддръжка от страна на държавното управление.
В Ловеч министър председателят посети също печатница с новоизградена съвременна база и новаторско съоръжение, в което работят над 40 души. Компанията има и сполучливо осъществен план по Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност ", чийто резултат е разширение на потенциала за произвеждане на главния артикул при потребление на високо енергийно-ефективно съоръжение. Министър-председателят Борисов беседва и с управлението на друго дружество в града, което създава тапицирани мебели. Продукцията на ловешката компания се пласира главно на европейските пазари и Близкия изток като този дял е над 90% от общото произвеждане. Компанията е осъществила девет европейски плана на обща стойност 6 млн. лева

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР