Лошо време, придружено от поройни дъждове, силни пориви на вятъра

...
Лошо време, придружено от поройни дъждове, силни пориви на вятъра
Коментари Харесай

Жълт код е обявен в Италия

Лошо време, съпроводено от поройни дъждове, мощни пориви напразно и необикновени за тези места захлаждания сполетяха доста региони в Италия. По решение на службата за гражданска защита е въведен „ жълт код ” за рисково време в областите Кампания, Тоскана и Сардиния, оповестява РИА Новости.
В Рим и Неапол през днешния ден са затворени учебните заведения и детските градини, публичните паркове и гробищата. Кметът на столицата Вирджиния Раджи направи послание посредством обществените мрежи към съгражданите си с молба да лимитират оптимално напредването из града и по опция да употребяват публичния превоз.
„ Сигурността на нашите деца и на всички жители е предпочитан за нас ” акцентира тя.
Подобен апел насочи и кметът на Неапол, съобщи БГНЕС.
От четвъртък в Рим и Милано работят градски оперативни центрове, чиито специалисти наблюдават за развиването на ситуацията и подхващат незабавни ограничения по попречване на отрицателните последици от неприятното време. Опасенията са, че пороите могат да доведат до повишение равнището на подпочвените води и да провокират хидрогеоложки проблеми в редица региони.
Най-голямо безпокойствие у градските управляващи провокира заплахата от рухване на дървета, което в предишното е водело нееднократно до загуби на човешки живот и до съществени проблеми в придвижването по пътищата.
Допълнителни усложнения основава снеговалежът, към който са привикнали жителите на северните и планинските региони на Италия, само че в централната и южната част на страната се възприемат като особеност.
Сняг заваля в петък в Милано и Торино. Прогнози за сняг има и във Флоренция.
Синоптиците предизвестяват за заплаха от мощен снеговалеж, съпроводен от ветрове в Алпите и околните до планината региони на Италия.
Прогнозите са, че скоростта напразно може да надвиши 100 км/ч. Въведени са ограничавания на придвижването по част от пътищата поради заплаха от лавини.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР