Лорд Меси, който оглавява разследването относно обстоятелствата за потъването на

...
Лорд Меси, който оглавява разследването относно обстоятелствата за потъването на
Коментари Харесай

Главната причина за потъването на "Титаник"

Лорд Меси, който оглавява следствието по отношение на събитията за потъването на английския лайнер "Титаник " и гибелта на над 1500 души, е на мнение,че главната причина за потъването е високата скорост на лайнера и отсъствието на привички на екипажа бързо да спуска избавителните лодки, предават международните информационни организации.

За нещастието, разиграла се през април 1912 година, след конфликта на кораба с айсберг във водите на Северния Атлантик, са написани безчет книги, в които в елементи се разказва всяка минута от потъването на лайнера.

Изводите на лорд Мерси са разказани в дневник, подвързан с алена кожа. В него създателят регистрира високата скорост, която "Титаник " е развил в ледените води на Атлантика, само че не хвърля виновността върху капитана на кораба Удеард Смит. Той обаче разкритикува дейностите на капитан Стенли Лорд, който е управлявал Californian - корабът, намиращ се най-близо до "Титаник " сега на случая. Според Мерси, Californian е можел да дойде бързо на мястото на случая и да избави стотици пасажери от "Титаник ".

"Скоростта на лайнера е била 21 възела (бел. ред. 1 възел = 1852 м/ч) и тя не е намалявала до конфликта, без значение от рисковата непосредственост до айсберга. И всичко това става откакто два прилежащи кораба са предизвестили екипажа на "Титаник " за заплахата ", написа лорд Мерси, който ползва илюстрации към съжденията си.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР