Лондон. Външният министър на Великобритания Борис Джонсън предизвика министър-председателя Тереза

...
Лондон. Външният министър на Великобритания Борис Джонсън предизвика министър-председателя Тереза
Коментари Харесай

The Times: Борис Джонсън предизвика Тереза Мей да го уволни

Лондон. Външният министър на Англия Борис Джонсън провокира министър-председателя Тереза Мей да го уволни, по този метод показвайки ясно, че няма желание да напусне самичък Кабиента, написа английският вестник The Times .
Даунинг стрийт направи опит да заобиколи борба с Джонсън, откакто във вторник той съобщи, че препоръчаният вид на Тереза Мей за митническо партньорство би основало „ напълно нова мрежа от администрация “. Приятели на Борис Джонсън обявиха, че той няма да си подаде оставката. „ Защо да го прави? “, запита един от тях.
Около проблема за митническия съюз, екипът на Тереза Мей се пробва да работи повече с Дейвид Дейвис, секретарят за Брекзит, в сравнение с с Борис Джонсън.
Джонсън се завърна в Лондон за седмичната среща на Кабинета, откакто беше на аудиенция в Съединени американски щати. В изявление за „ Daily Mail “ той съобщи, че проектът за митническо партньорство не би се вписало в обещанията за връщането на контрола към Англия и би попречило опцията на страната да подписва търговски покупко-продажби.
„ Такова нещо не е опитвано до момента и би направило обстановката доста, доста сложна за сключването на свободни търговски покупко-продажби. Ако въведем новото митническо партньорство, ще имаме луда система, в която ще събираме мита на английската граница от името на Европейски Съюз “, съобщи Джонсън.

Превод и редакция: Йонислав Дочев
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР