Лондон. Шофьорът на камиона е обвинен в убийството на 39

...
Лондон. Шофьорът на камиона е обвинен в убийството на 39
Коментари Харесай

The Times: Шофьорът на камиона е обвинен за убийството на 39 души

Лондон. Шофьорът на камиона е упрекнат в убийството на 39 души, открити мъртви в хладилно ремарке на ръководеното от него транспортно средство, написа английският вестник The Times .
Полицията в Есекс удостовери през днешния ден, че 25-годишният Морис Робинсън също е упрекнат в интрига за трафик на хора, интрига за подкрепяне на противозаконна имиграция и пране на пари.
Той бе задържан в сряда, откакто телата на 31 мъже и осем дами бяха открити в региона на Грейс, Есекс.
Смята се, че млада жена, която изпрати известие на майка си да каже „ Не мога да вдишвам “, е измежду до 25-те починали жители на Виетнам.
Семейството й е декларирало, че са платили 30 000 паунда за нея, с цел да пътува до Англия през Китай. Те се тормозят, че тя е била запечатана в хладилния резервоар, когато е изпратила серия обезверени известия, казващи: „ Съжалявам, мамо. Пътят ми в чужбина не съумя. Мамо, толкоз те обичам. Умирам, тъй като не мога да вдишвам. "
Двадесет и пет фамилии от централен Виетнам показаха опасения по отношение на местонахождението на роднините си, които са се опитвали да стигнат до Англия
На конференция през днешния ден следобяд основният контрольор Мартин Пасмор от полицията в Есекс съобщи: „ Понастоящем не можем да спекулираме с националността на умрелите в това транспортно средство. “ Той обаче се срещна с виетнамския дипломат и съобщи, че някои родственици, живеещи във Англия незаконно, може да са прекомерно уплашени, с цел да разпознават своите близки.
Сред изчезналите са жена на 19 години, чийто брат сподели, че му е позвънила във вторник. Тя му е споделила, че влиза в резервоар и изключва телефона си, с цел да избегне откриването. Оттогава не се е чувал с нея, само че сподели, че контрабандист е върнал парите на фамилията за една нощ.
Детективите направиха още три ареста през вчерашния ден и претърсиха четвърти парцел, когато започнаха интервенцията за откриване на хипотетична интернационална мрежа за контрабанда на хора. 48-годишен мъж от Северна Ирландия е арестуван на летището в Станстед в петък по съмнение в интрига с трафик на хора и ликвидиране.
Полицията в Есекс бе подложена на критика поради предходното си известие, че детективите имат вяра, че всички, които са били открити в камиона, са китайци, с което са дали погрешна вяра на фамилиите на изчезналите виетнамски мигранти.
Последното известие на виетнамска мигрантка даже в детайли разказва адреса й във Виетнам, защото се счита, че то е било изпитание да помогне на тези, които са разкрили тялото й, да се свържат със фамилията си. Това повдигна спомагателни въпроси за какво полицията не е съумяла да откри националността на жертвите. " Много малко от " мъртвите са имали документи за идентичност, а опитите за идентифициране на хората не престават ".
Източници оповестиха тази заран, че всички тела, открити в камиона, към този момент са били извадени и изпратени в болница за аутопсия.
Том Тугендхат, ръководител на Комисията по външни работи на Народното събрание, съобщи: „ Ужасът от трафика на хора още веднъж се върна с трагично убити 39 души. Знаем, че действителността е за жалост доста по-лоша даже от тази цифра. "

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР