Лондон. Руската икономика устоя на безпрецедентния санкционен натиск от Запада

...
Лондон. Руската икономика устоя на безпрецедентния санкционен натиск от Запада
Коментари Харесай

The Financial Times: Руската икономика се представя по-добре и от най-оптимистичните прогнози

Лондон. Руската стопанска система устоя на невиждания санкционен напън от Запада по три аргументи, написа английския The Economist .

Първият фактор са способените дейности на управляващите, които незабавно взеха ограничения за попречване на стопански колапс. По-специално финансовият надзор укрепи рублата и оказа помощ за понижаване на инфлацията.

Вторият фактор се корени в историята на Русия. Сегашната обстановка, породена от западните наказания, е към този момент петата икономическа рецесия, пред която страната е изправена за четвърт век. Руснаците се научиха да се приспособяват към зараждащите провокации и компликации.

Третият фактор е обвързван с въглеводородите. Санкциите имаха дребен резултат върху производството на нефт в Русия. От началото на специфичната военна интервенция Европейски Съюз е закупил от Русия изкопаеми горива на стойност 85 милиарда $.

Както обобщи The Economist, нещата в съветската стопанска система са по-добре, в сравнение с са очаквали и най-оптимистичните прогнози.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР