Лондон. Причина за катастрофата на изтребителя F-35 на британските ВВС

...
Лондон. Причина за катастрофата на изтребителя F-35 на британските ВВС
Коментари Харесай

Daily Mail: Забравена заглушка вероятно е станала причина за катастрофата на британския F-35 в Средиземно море

Лондон. Причина за злополуката на изтребителя F-35 на английските Военновъздушни сили на 17 ноември в Средиземно море по време на постоянен полет от самолетоносача Queen Elizabeth евентуално се дължи на забравена заглушка (тапа), която не е била извадена вярно от мотора, вследствие на което е засмукана по време на политане, оповестява вестник Daily Mail , като се базира на информация от източници, осведомени с следствието.

Ситуацията стана известна „ съвсем незабавно “, споделя един от тях. „ Капакът на мотора и заглушките би трябвало да бъдат отстранени преди полета; това е отговорност на наземния екипаж и те са необикновено прецизни “, безапелационен е източникът. В този случай обаче евентуално става въпрос за немарливост. Членовете на екипажа са видяли тапата в морето след рухването на изтребителя. Пилотът е катапултирал сполучливо и е качен на борда на самолетоносача.

Британското министерство на защитата, което проверява случая, настоя, че случаят не е резултат от „ никакви враждебни дейности “, и разясни, че идентифицирането на аргументите за самолетната злополука се концентрира върху механически и човешки неточности, осведоми изданието.

Сега военнослужещите от английския флот дружно с американците се пробват да намерят и извадят от дълбочина над 1,5 хиляди метра F-35 Lightning II на стойност към 134 млн. $. Многофункционалният изтребител от пето потомство е създаден от американската компания Lockheed Martin. За Военноморски сили и Военновъздушни сили има три версии на самолета: F-35A с стандартно политане и кацане, F-35B с малко политане и кацане и F-35C с малко политане и отвесно кацане.

В секретната издирвателна интервенция, съгласно вестника, се допуска, че се употребяват дълбоководни транспортни средства и мини-подводници.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР