Лондон. Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън се опита да

...
Лондон. Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън се опита да
Коментари Харесай

The Independent: Даунинг стрийт призова празненствата за Коледа да не се отменят

Лондон. Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън се опита да почисти объркването по отношение на това дали хората би трябвало да възнамеряват празненства за Коледните и Новогодишните празници на фона на разпространяването на ковид, като прикани събитията да не се анулират, написа английският вестник The Independent .

Правителството в Лондон още веднъж е изправено пред обвинявания в смесени послания по отношение на ковид, откакто министър призна, че е отменил коледно празненство на екипа си и вместо това е насрочил онлайн „ празненство “ в Zoom.

Джордж Фрийман, министърът на бизнеса, допусна, че би било добре, в случай че огромните компании последват образеца му, на фона на опасенията за разпространяването на новия вид на COVID-19 – „ Омикрон “.

„ Тази година взехме решение, че евентуално е рационално да го създадем (празненството) посредством Zoom и да изчакаме пролетта “, сподели Фрийман по-рано денем.

Коментарите му пристигнаха единствено ден, откакто министърът на опазването на здравето на Саджид Джавид, съобщи, че няма потребност хората да трансформират проектите си, а да прибавят към тях правенето на тест за ковид и носенето на защитна маска. Борис Джонсън направи сходни изказвания тази седмица, напомнят от редакцията.

Междувременно Германия реши да забрани на неимунизирани хора да посещават магазини, които не се продават хранителни артикули, и места за отдих, защото се бори с последната си вълна от инфекции. „ Ситуацията в страната ни е сериозна “, изясни изпълняващата длъжността канцлер на Федерална Република Германия Ангела Меркел.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР