Лондон. Полицията пристъпи към отстраняване на активистите срещу климатичните промени

...
Лондон. Полицията пристъпи към отстраняване на активистите срещу климатичните промени
Коментари Харесай

The Independent: Повече от 750 души са арестувани по време на екологичните протести

Лондон. Полицията пристъпи към премахване на деятелите против климатичните промени от моста „ Ватерло “ и площад „ Оксфорд “ в централната част на Лондон на шестия ден от „ Бунтът против заличаването “, като общо арестите надвишиха 750, написа английският вестник The Independent .
Двадесет и осем души до в този момент са упрекнати по отношение на демонстрацията, откогато тя стартира в понеделник.
Скотланд Ярд призна, че продължаващите арести предизвикват логистични проблеми, свързани с пространството в килиите, както и засягането на „ по-широката система на наказателно правораздаване “.
Скотланд Ярд съобщи, че има „ доста постоянен полицейски проект “ на за достъпа до летище „ Хийтроу “, с цел да се уверят, че полетите могат да се проведат през Великденските празници без спиране.
Около 20 деятели, множеството от тях на възраст под 17 години, проведоха къса проява по пътищата наоколо до летище „ Хийтроу “ в петък сутринта и бяха задържани.
" Едно нещо, което е извънредно за тази проява, е желанието на участниците да бъдат задържани, както и неналичието на опозиция против арестите ", сподели представител на полицията.
Министърът на вътрешните работи Саджид Джавид прикани полицията да употребява " цялостната мощ на закона " против деятелите срещу климатичните промени.
„ Бунтът против заличаването “ отговори в изказване: „ Бихме желали да напомним на тези, които са наредили на полицията да използват„ цялостната мощ на закона ”, че нашата акция е мирна и ненасилствена. Изправени сме пред климатична и екологична злополука. Сега не е време да бъдем на неверната страна на историята. "

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР