Лондон. Не сваляйте Тереза Мей, както навремето свалихте Маргарет Тачър

...
Лондон. Не сваляйте Тереза Мей, както навремето свалихте Маргарет Тачър
Коментари Харесай

The Times: Не сваляйте Тереза Мей, както навремето свалихте Маргарет Тачър

Лондон. Не сваляйте Тереза Мей, както преди време свалихте Маргарет Тачър, имайки поради опитите на досегашния министър за Брекзит Доминик Рааб предизвести някогашният водач на групата на консерваторите в Народното събрание Ендрю Мичъл, представен от The Times .
Докато съдружниците на Рааб и някогашния външен министър Борис Джонсън стягат редиците си преди възможен избор на съмнение за лидерския пост в Консервативната партия, Андрю Мичъл напомни изгонването на Маргарет Тачър и съобщи, сходен ход би предизвикал на партията " неизмерима щета ".
" Това, което ще направи, е да донесе известна неустановеност. Това е неустановеност за хората и техните работни места. Това, което ще направи е риск да забавим договарянията и това е риск Брекзит да бъде занимателен или да се стигне до нежелателен излаз ".
Досега 25 от изискваните 48 депутати от групата на консерваторите обществено са изпратили писма, акцентирайки, че нямат доверие в министър-председателя.
Високопоставени „ брекзитъри “ настояват, че имат " твърди обещания " от повече от 50 депутати, че ще подадат писма до довечера. Ако се доближи прага, то евентуално изборът на водач ще се реализира в границите на 24 часа по-късно.
Ендрю Мичъл, който беше народен представител, когато Тачър е била свалена, предизвести за рисковете от промяна на водача, даже Тереза Май да не може да прокара съглашението в Народното събрание. " Ако тези писма съумеят да провокират избор на водач, тогава партията ще се обърне против себе си и това не е положително решение за консерваторите, да не приказваме за страната ", сподели той. " Това ще ни накара да изглеждаме по този начин, като че ли преследваме министър-председателя, както се случи с Маргарет Тачър. Това ще направи аргументи неописуеми вреди на партията в очите на обществеността. "
План на група от министри на кабинета да се опитат да принудят Мей да промени политиката си се проваля. Пени Мордънт, министър на интернационалното развиване, се схваща, че не възнамерява да участва на среща, планувана за тази заран, с цел да разиска тактиката. Майкъл Гоув, министър на околната среда, също се дистанцира от проекта.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР