Лондон. НАТО може да се съгласи да изтегли войските си

...
Лондон. НАТО може да се съгласи да изтегли войските си
Коментари Харесай

The Daily Telegraph: НАТО е готово да обсъди изтеглянето на войските от границите с Руската федерация в преговорите за сигурност

Лондон. НАТО може да се съгласи да изтегли войските си по-далеч от границите с Русия като част от договарянията за сигурност с Москва. Както заяви английският вестник The Daily Telegraph , Aлиансът е подготвен да предприеме такава стъпка при положение на понижаване на напрежението на руско-украинската граница.

Отбелязва се, че деескалацията на обстановката в района значи евакуиране на съветските войски от границата с Украйна. В същото време, акцентира вестникът, НАТО на договарянията ще откаже да поеме задължения за отвод за разширение на изток, защото уставните документи на Алианса допускат опцията за присъединение на други страни.

По-рано американската телевизионна компания NBC осведоми, че полемиките сред Съединени американски щати и Русия по въпросите на сигурността в Европа може да обзет тематиката за понижаване на броя на силите и честотата на ученията в източната част на района, само че единствено в случай че тези дейности са реципрочни.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР