Лондон. Министрите на здравеопазването от седемте най-богатите демокрации в света

...
Лондон. Министрите на здравеопазването от седемте най-богатите демокрации в света
Коментари Харесай

Politico: Великобритания свика спешна среща на здравните министри от Г-7 заради „омикрон“

Лондон. Министрите на опазването на здравето от седемте най-богатите демокрации в света ще се съберат в понеделник, с цел да обсъдят новия вид на ковид, омикрон, заяви държавното управление на Обединеното кралство в неделя, представено от европейската редакция на Politico .

Спешната среща на Г-7, свикана от председателството на Обединеното кралство, ще разиска развиването, обвързвано с разпространяването на новия вид, се споделя в изказване на държавното управление.

Южна Африка предизвести света за „ омикрон “ в петък, откакто записва внезапен скок в случаите в продължение на седмица, евентуално свързани с новия вид, който има забележителен брой разновидности. Има опасения, че тези разновидности ще създадат сегашните ваксини по-малко ефикасни.

Страните от Европейски Съюз, както и Обединеното кралство, Канада и Съединени американски щати са лимитирали полетите до и от доста страни в Южна Африка. Но случаи на новия вид към този момент са открити в континентална Европа и Обединеното кралство, като Нидерландия оповестява за минимум 13 случая от полет от Южна Африка.

Г-7 ще събере министрите на опазването на здравето от Канада, Франция, Германия, Италия, Япония, Обединеното кралство и Съединени американски щати.

Изявлението на Обединеното кралство, оповестяващо срещата, също удостовери, че маските за лице в страната към този момент ще бъдат наложителни в магазините, банките, пощенските служби, фризьорите и в градския превоз от вторник.

Отделно Министерството на образованието „ настоятелно посъветва “ от понеделник всички възпитаници, чиновници и гости да носят маски за лице.

Също от вторник всички пасажери, които се връщат в Обединеното кралство от която и да е страна, ще би трябвало да си създадат PCR тест, без значение от имунизационния статус, както и да се самоизолират, до момента в който излезе негативен резултат от теста. Безплатните проби на Националната здравна работа няма да са годни за тази цел; тестванията би трябвало да бъдат закупени от частни снабдители.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР