Лондон/Хага. Русия се опитва да дискредитира Великобритания, свиквайки заседание на

...
Лондон/Хага. Русия се опитва да дискредитира Великобритания, свиквайки заседание на
Коментари Харесай

The Guardian: Русия се опитва да дискредитира Великобритания, свиквайки заседание на Съвета за сигурност на ООН

Лондон/Хага. Русия се пробва да дискредитира Англия, свиквайки съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, написа английският вестни The Guardian .
Москва се възползва от грешките на министъра на външните работи Борис Джонсън и неговото министерство във връзка със известието на профилираната лаборатория в Портън Даун, че учените там не са в положение да дефинират произхода на отровното вещество, употребявано в Солсбъри.
Въпреки, че деликатно изкования интернационален алианс в поддръжка на Англия се резервира макар натиска от страна на Русия, министрите бяха принудени да създадат крачка обратно след известието от института.
На изключителното съвещание на Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО) съветското искане за взаимно следствие на случая беше подкрепено единствено от шест страни, а 17 се въздържаха. Въпреки това Русия разгласи, че има поддръжката на Китай и упрекна Англия в процедурни трикове, неистини, русофобия и потребление на езика на ултиматумите.
Изпълнителния шеф на ОЗХО Ахмет Юзюмчю споделя, че Англия е следвала естествени процедури, добавяйки, че отчетът на ОЗХО за естеството навзетите проби ще бъде подготвен другата седмица. „ Събирането, разделянето и превозването на пробите е осъществено по разпоредбите според процедурите на секретариата “
Юзюмчю декларира, че страните не са известени в кои лаборатории ще се извърши проучването на пробите.
Джон Фого – изпълняващ длъжността дипломат на Обединеното кралство при ОЗХО заявява; „ Няма условие в Конвенцията за възбрана на химическите оръжия жертвата да би трябвало да включи възможния причинител в следствието. Да се направи сходно нещо е перверзно.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР