Лондон. Голямата хотелска верига Холидей Ин“ изтри обява за работа,

...
Лондон. Голямата хотелска верига Холидей Ин“ изтри обява за работа,
Коментари Харесай

The Daily Telegraph: Хотелска верига изтегли обява за работа във Великобритания, в която изисква чистачите „да знаят румънски език“

Лондон. Голямата хотелска верига „ Холидей Ин “ изтри публикация за работа, в която упорства всички чистачи да приказват на румънски език. В обявата написа, че всички, които желаят да аплайват за поста с минимална заплата, би трябвало да имат една година опит, да бъдат гъвкави и виновни, да имат положителни информационни умения и наложително да приказват на румънски език, написа The Daily Telegraph.
Одобрените на поста ще получават по 7,75 лири на час, с цел да чистят стаи в хотел „ Хемел “ в град Хемпстед. Според последното броене на държавното управление през 2011 година румънският език е 21-ят най-често говорен език във Англия, като 0,1% от жителите ѝ сочат, че това е техния първи език.
Били Пиърсън, който е забелязал обявата в интернет уточни, че не е повярвал на очите си. „ Всички знаем какво значи това – че работната позиция е само открита за румънци “. „ Аз съм чистач. Бил съм професионален чистач за пет години, само че наподобява, че не мога да аплайвам за позицията, тъй като съм англичанин. Работил съм в кръчми и заведения за хранене, където множеството хора, с които съм работил са били румънци и унгарци “, добави той.
„ Трябва да им се разрешава да работят, както се разрешава на англичанин. Никога не съм виждал англичанин, който да приказва на румънски. Трябва да си румънец, с цел да аплайваш на позицията. Това е ужасно неуместно “, добави Пиърсън.
Обявата в следствие е изменена. Говорител на верига хотели „ Холидей Ин “, уточни в публично заявление, че компанията „ е шеф на равните благоприятни условия, който не слага езикови ограничавания на която и да е позиция “. Той добави, че обявата очевидно е била сбъркана. „ Съжаляваме за объркването, породено от обявата. Ние приветстваме всички кандидатури “, уточни той.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР