Лондон. Главният лекар на Англия професор Крис Уити призова съгражданите

...
Лондон. Главният лекар на Англия професор Крис Уити призова съгражданите
Коментари Харесай

The Daily Telegraph: Новият щем не е толкова опасен

Лондон. Главният доктор на Англия професор Крис Уити прикани съгражданите да се успокоят на фона на известията за разновидностите на ковид, защото новият вид на Covid-19 “омикрон ” е по-малко обезпокоителен от “делта ”. Опасенията би трябвало да се съсредоточат върху „ непосредствените закани “, сподели той, представен от английският вестник The Daily Telegraph .

Проф. Крис Уити сподели, че министрите са били прави да подхващат " защитни " ограничения по границите, с цел да не позволен идването на новия вид в Обединеното кралство. Но той предизвести, че всеки опит за налагане на " по-строги ограничавания " няма да бъде подсилен от обществеността и допусна, че ще е по-добре опасенията да бъдат съсредоточени върху по-непосредствените закани.

Коментарите му пристигнаха на фона на възходящите опасения по света, които се отразиха и на фондовия пазар, като фондовият пазар загуби милиарди лири. Лондонският показател FTSE 100 падна с 3,6% - най-големият спад за повече от година - защото вложителите се притесняваха, че ще последват нови локдауни.

IAG, притежателят на British Airways, пострада най-тежко, защото Англия и Европа започнаха да постановат ограничавания за пътешестване до Южна Африка - където новият вариант беше разпознат за първи път. Акциите паднаха с близо 15 %.

В петък Световната здравна организация (СЗО) дефинира B.1.1.529 като „ вид, пораждащ безпокойствие “ и го назова " омикрон ", като случаи са докладвани в Израел и Белгия. Учените се притесняват, че заради огромния брой разновидности на този вирус може да се окаже резистентен на имунизациите.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР