Лондон. Броят на заразените с COVID-19 във Великобритания достигна рекордните

...
Лондон. Броят на заразените с COVID-19 във Великобритания достигна рекордните
Коментари Харесай

The Times: Броят на заразените с COVID-19 във Великобритания достигна рекордните 183 037 души

Лондон. Броят на инфектираните с COVID-19 във Англия доближи рекордните 183 037 души, оповестява вестник The Times , като напомня, че предходният антирекорд от над 129 хиляди инфектирани бе регистриран по-рано тази седмица.

Само за последните осем дни дневният брой на инфектираните с ковид надвиши 100 хиляди души седем пъти. През миналата седмица броят на инфектираните се е нараснал с 41,4% по отношение на предходния седемдневен интервал. Общият брой на инфектираните от началото на пандемията в кралството се приближи до 12,6 милиона.

Статистиката включва данни за последните пет дни за Северна Ирландия, които не бяха налични заради Коледните празници. В интервала в Ълстър са регистрирани съвсем 23 хиляди случая на предаване на зараза. В Англия инфекцията е откривана при 138,3 хиляди души на ден, в Шотландия - при 15,9 хиляди, в Уелс - при 5,9 хиляди

Броят на умрелите от коронавирусна зараза на е 57. За съпоставяне: предния ден бяха обявени 18 смъртни случая, а по-рано към 143.

Въпреки тревожните данни министър-председателят на Обединеното кралство Борис Джонсън прикани хората да излязат и честват Нова година, само че отговорно – като си създадат проби преди и след събиранията. В страната обаче има сериозен дефицит на проби, а фармацевтите се оплакаха от „ голям “ проблем с доставките им. Правителството ще се опита да достави още милиони проби на аптеките през идващите 48 часа.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР