Лондон. Британските енергийни компании се обърнаха към правителството за помощ

...
Лондон. Британските енергийни компании се обърнаха към правителството за помощ
Коментари Харесай

The Daily Telegraph: Има заплаха от енергийна криза във Великобритания поради покачващите се цени на природния газ

Лондон. Британските енергийни компании се обърнаха към държавното управление за помощ поради възходящите цени на газа, предупреждавайки, че в противоположен случай в страната може да възникне рецесия, написа английският вестник The Daily Telegraph , базирайки се на топ мениджъри на компании от сектора.

Отбелязва се, че мениджърите на фирмите EDF, Good Energy и Energy UK, опериращи в Обединеното кралство, приканиха държавното управление да се намеси в обстановката, защото покачването на цените на газа „ е сложило промишлеността на ръба на бедствието “. Както прибавя изданието, предприятията от промишлеността желаят от държавното управление да поддържа бизнеса, по-специално посредством понижаване на ставката на Данък добавена стойност за тях.

" Това е национална рецесия. Цените на газта и електрическата енергия на едро се повишиха до невиждани равнища през последните три седмици. Никой в промишлеността не може да се усеща застрахован ", сподели основният изпълнителен шеф на Good Energy Найджъл Поклинтън. Ръководителят на Energy UK Ема Пинчбек се съгласи с неговата позиция, като напомни, че " енергийният бранш предизвести през последните седмици за огромна опасност за английската стопанска система заради невижданата и тревожна цена на газа в Европа ".

От своя страна ръководещият шеф за работа с клиенти на EDF Филип Комарет уточни, че тази зима Обединеното кралство ще се изправи пред " сериозна обстановка ". " За страдание, това е единствено началото. Всички снабдители имат ангажимент да поддържат благосъстоянието на клиентите и EDF оказва помощ, само че мащабът на казуса, с който се сблъскват потребителите, е прекомерно огромен. Комуналните услуги не могат да се оправят сами ", сподели той.

Общо от началото на септември повече от 20 енергийни компании в Обединеното кралство, обслужващи няколко милиона души, са подали документи за банкрут поради рекордно високите цени на газа, в това число Bulb, със седмата по величина потребителска база в страната. Въпреки че таванът за цените на електрическата енергия за потребителите, избран от органа за пазарите на газ и електрическа енергия на Обединеното кралство, беше нараснал от 1 октомври, доста английски комунални услуги не престават да търпят загуби.

Правителството поредно декларира, че към момента не има намерение да им дава финансова помощ и съгласно английския министър на бизнеса, енергетиката и индустриалната тактика Квази Квартенг се чакат нови банкрути.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР