Локомотив Русе извоюва победа с 2:0 на Светкавица Търговище в

...
Локомотив Русе извоюва победа с 2:0 на Светкавица Търговище в
Коментари Харесай

Локомотив Русе с ценен успех над Светкавица

Локомотив Русе извоюва победа с 2:0 на Светкавица Търговище в среща от предпоследния 32-ри кръг на шампионата в Североизточната Трета лига. Головете на „ железничарите “ вкараха Валентин Валентинов и Мартин Недков след почивката.

Така се стекоха нещата в заключителната фаза на шампионата, че русенци се оказаха с шансове да финишират сезона на трето място в класирането.

Победата вкъщи против Светкавица беше без конкуренция. Първото полувреме на Градския стадион в Русе не изобилстваше от положения пред двете порти. „ Железничарите “ и „ мълниеносците “ се вкопчиха в здрава борба най-вече в центъра на терена.

След почивката, изключително след влизането в игра на Валентин Валентинов, играта на русенци в офанзива живна. С необикновен принос за триумфа бе Мартин Недков. В 74-ата минута той подаде превъзходен пас с пета към Валентинов, който откри за „ железничарите “. Три минути по-късно Недков удвои при бърза контраофанзива.

Гостите от Търговище играха порядъчен футбол, само че силите им в предни позиции стигнаха единствено до две греди.

"Радостен съм, че през второто полувреме успяхме да стигнем до тази значима победа, която ни дава действителен късмет за третото място в крайното класиране. С оглед на кадровите проблеми, късата аварийна пейка и изискванията, които трябваше да се оправяме през целия сезон, мисля, че това класиране ще е неоспорим триумф за нас. Мога да подсигурявам, че в последния кръг в Нови пазар ще се хвърлим крепко за успеха. Надявам се и Спартак Варна да играят феърплей и да победят Хитрино, разяснява след последния съдийски сигнал старши треньорът на Локомотив Русе Ивайло Кирилов.

В последния кръг другата неделя, 3 юни, Локомотив Русе ще гостува на намиращия се в слаба форма Ботев Нови пазар. Новопазарци нямат победа от 18 ноември предходната година и изгубиха всичките си 13 мача напролет, в които вкараха едвам два гола, против 49 в личната им врата.
"Железничарите " изостават на две точки от третия в класирането отбор на Хитрино, който пък ще гостува във Варна на Спартак в последния си мач от сезона.

Съставът на Локомотив Русе против Светкавица: Радосвет Христов, Владимир Перчемлиев, Огнян Брайнов, Борислав Джарнавлиев, Ивайло Иванов, Мирослав Георгиев, Стефан Митев, Мартин Иванов, Мартин Рачев (55′ – Валентин Валентинов), Мартин Недков, Динко Станчев (75′ – Диян Руменов).
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР