Локомотив Пловдив спечели Купата на България за първи път в

...
Локомотив Пловдив спечели Купата на България за първи път в
Коментари Харесай

Радост в бяло и черно и сълзи в жълто и черно

Локомотив Пловдив завоюва Купата на България за първи път в историята си, откакто победи огромния си противник Ботев Пловдив с 1:0 във финала на конкуренцията.

Пред към 20 хиляди фенове на Националния стадион „ Васил Левски ” двата отбора предложиха здрава борба в равносилен конфликт, само че „ смърфовете “ съумяха да се възползват от една от опциите си, с цел да стигнат до най-малък триумф. „ Канарчетата “ започнаха по-уверено дуела, като имаха добър късмет за гол още първоначално, само че Антонио Вутов стреля неопределено с глава от комфортна позиция. Постепенно играчите на Локомотив откриха играта си и Ален Обжолт имаше отличен късмет да се разпише, само че бе блокиран от Даниел Кайзер. До края на първото полувреме възпитаниците на Бруно Акрапович бяха по-активни и заплашиха на няколко пъти вратата на противника си.

След почивката обстановката не се промени и „ черно-белите “ бяха по-опасният тим, а централният бранител на отбора Стивън Езе бе извънредно покрай гола в 64-та минута, само че изстрелът му с глава бе отразен от Кайзер. В 72-та минута Локомотив въпреки всичко поведе в резултата, като Димитър Илиев изведе добре Анте Аралица с глава, нападателят на „ смърфовете “ бе добре блокиран, само че съумя да подаде към непокрития Обжолт, който с техничен изстрел с пета преодоля Кайзер.

До края на мача Локомотив се бранеше решително и не разреши на противника си да стигне до чисто голово състояние и в последна сметка „ черно-белите “ завоюваха с 1:0, с цел да побеждават с Купата на България за първи път в историята си, откакто загуби предходните си четири финала в конкуренцията.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР