Локомотив откачи с буфера си регистрационния номер на лек автомобил,

...
Локомотив откачи с буфера си регистрационния номер на лек автомобил,
Коментари Харесай

Такъв екшън край Видин не сте виждали и на филм! Влак закачи номера на минаваща през пусната бариера кола, а какво направи шофьорът?!

Локомотив откачи с буфера си регистрационния номер на лек автомобил, който изскача пред него на релсите при спуснати бариери и звуков сигнал за приближаващия трен в 15,53 ч. на прелеза сред Димово и Орешец. По удостоверение на машиниста, автомобилът се е разминал с съдбовен удар за няколко милиметра, в които лидерът съумява да се промъкне пред непреклонно идващия пътнически трен от Видин за Мездра, оповестяват от БДЖ.

Разминаването е било толкоз близо, че номерът на колата е закачен и пада. В идващия миг водачът слиза от автомобила се, затичва се обратно, подвига си номера, подкарва колата си и изчезва. Влакът стопира, без да са породени никакви вреди.

Само в границите на петъчния ден безконтролен овчар остави стадо крави без надзор, заради което 14 от тях стават жертви на преминаващ трен по направление Стара Загора-Пловдив, в междгарието Тракия-Пловдив Изток . 30-те пасажера във влака не са потърпевши, само че в продължение на часове бяха правени опити да бъде изправена счупена щанга, с цел да може електромотрисният трен да продължи на личен ход. Пастирът е задържан, само че никой не чака той да бъде наказан за занемареност и нанасяне на материални вреди върху държавна благосъстоятелност, нито да обезщети чакащите във влака пасажери.

Нарушение в графика няма, защото в сектора придвижването на влаковете се реализира по два пътя.

Постоянното секване на релсовия път както на охраняеми прелези, по този начин и по линията от хора, коли, камиони, каруци и животни, съвсем обезпечено е за сметка на живота на пресичащите, само че също по този начин предизвиква материални вреди и още доста нерви за пътуващите, както и голям стрес за машинистите, се споделя още в формалното известие на БДЖ.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР