Локдаунът отприщи манията на българина да купува къщи на село.

...
Локдаунът отприщи манията на българина да купува къщи на село.
Коментари Харесай

Дилемата какво да купим: Готова къща или свободен парцел на ...

Локдаунът отприщи манията на българина да купува къщи на село. Освен готовите постройки обаче, нашенецът влага парите си и в свободни имоти. „ На процедура предложения за застрояване на празни имоти към Пловдив съвсем няма, изкупиха се като топъл самун “, смее се шефът на RE/MAX Advantage в Пловдив - Георги Димитров. Все отново той прецизира, че това се отнася до терени с атрактивно местонахождение и съществуване на връзки, най-вече в селата Белащица, Брестник и Марково, където цените обичайно са най-високи – към 50 до 70 евро/кв. м.

„ Търсенето на подготвени къщи, както и на свободни имоти се усили в пандемията и това е обикновено - хората желаят дом на чист въздух и с дворче. В взаимозависимост от бюджета, те имат разнообразни разновидности - цените в обичайно желани зони като Марково, Белащица и Брестник се движат към 50-70 евро/кв.м, имаме предложения и по 100 евро за квадрат. Цената се подвига според от това до каква степен парцелът е „ гарантиран “ с построена инфраструктура и добра локация. По-евтини имоти могат да се намерят в селата Скутаре, Войводиново, Цалапица и Калековец, където цените се движат сред 15-20 до 30 евро/кв.м. Ето за какво тук свободни имоти съвсем няма, изкупиха се “, твърди брокерът.



Интересът към парцелите в околните до Пловдив села е в действителност голям, допълват брокери от други организации под тепетата. Купувачът, който не е податлив да подвига дом от нулата, търси подготвени постройки. Сред най-атрактивните предложения сега е комплекс от 14 еднофамилни къщи в село Марково. В него къщите са с 3 спални и с повърхност от 162.00 кв.м, имат двор, басейн с шезлонг зона и обособени паркоместа. Цената е към € 199 000 за къща. Само на 10 км от Пловдив може да закупите еднофамилна къща с 3 или 4 спални, също в затворен комплекс. Докато е на Акт 15 – цената й е € 139 700, в случай че обаче решите да изчакате Акт 16 - би трябвало да приготвите по € 147 000, с цел да влезете в нея.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР