Лобизмът в областта на електронната идентичност в България е показва

...
Лобизмът в областта на електронната идентичност в България е показва
Коментари Харесай

Схема на ПП: Нагъл лобизъм с новите лични документи

Лобизмът в региона на електронната еднаквост в България е демонстрира разбор върху законопроекта на депутата от партията " Продължаваме промяната " Божидар Божанов, разкри от един специалистите, който избира да резервира анонимността си заради опасения за своето професионално бъдеще.

Предложеният законопроект на Божанов може да докара до радикални промени в съществуващата система на електронна еднаквост в България, в случай че бъде признат. Неговото отношение към електронното ръководство е ясно още от времето, когато бе министър на електронното ръководство –той бе основател на плана BGID, представляващ българско приложение за електронна идентификация.

В сегашния миг Божанов възнамерява да промени Закона за електронната еднаквост, като наложително насочва финансирането на контракта за новите български персонални документи от Министерството на вътрешните работи към Министерството на електронното ръководство.

Според предлагането на Божанов, част от контракта за новите български персонални документи ще бъде трансферирана към " Информационно обслужване " АД, което ще дава отговор за създаването на системата за електронна идентификация. Основната концепция зад това е да се обезпечи прекачване на средства към Министерството на електронното ръководство, което е обосновано за по-бърза и ефикасна реализация на плана.

Въпреки причините на Божанов по

отношение на нуждата от по-голяма самостоятелност и успеваемост, неговото предложение среща мощно рецензия от страна на бизнеса и обществото. Критиците показват не малко бъдещи проблеми, свързани с препоръчаните промени.

Инфо: narod.bg

 

Тагове: ПП електронно управление Информационно обслужване схема лични документи МВР BGID министерство на електронното управление Продължаваме промяната Божидар Божанов
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg