Ливърпул стана първият английски отбор, който завършва груповата фаза на

...
Ливърпул стана първият английски отбор, който завършва груповата фаза на
Коментари Харесай

Клоп: Изключителен мач

Ливърпул стана първият британски тим, който приключва груповата фаза на Шампионска лига със стопроцентов актив и това достижение извърши с горделивост мениджъра на отбора Юрген Клоп.

Мърсисайдци надиграха Милан с 2:1 в последния кръг и приключиха с 6 победи и цялостен общ брой от 18 точки в считаната за "група на гибелта ".

"Честно казано, рядко изпитвам горделивост във футбола, тъй като през множеството време съм положително надъхан и чакам триумфите. Но довечера ме извърши с голяма горделивост. Всяка точка е скъпа в борбата за класиране напред, само че ние спечелихме всичките 18 и преизпълнихме проекта. Спечелихме всичките шест мача и момчетата написаха нова глава от славната история на клуба ", разяснява Клоп.

Треньорът направи осем промени в стартовия състав, като от титулярите само вратарят Алисон и нападателите Мохамед Салах и Садио Мане резервираха местата си, само че ротациите не повлияха на играта и Ливърпул съумя да надиграе Милан посред "Сан Сиро ".

"Направих доста промени, само че момчетата демонстрираха убеденост и демонстрираха своите качества. Изключително съм удовлетворен от играта в отбрана, невероятна дисциплинираност от всички играчи. Централните бранители Нат Филипс и Ибу Конате изиграха необикновен мач, гордея се с тези момчета ", сподели още Клоп.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР