Ливърпул се намира в най-продължителната си суха серия от 2005

...
Ливърпул се намира в най-продължителната си суха серия от 2005
Коментари Харесай

Ливърпул е в най-дългата си серия без гол от 15 години насам

Ливърпул се намира в най-продължителната си " суха " серия от 2005 година насам, откакто приключи наедно 0:0 с Манчестър Юнайтед и не е вкарвал гол във вътрешното състезание към този момент в три следващи мача. Отборът на Юрген Клоп стартира дуела с три точки зад водача в шампионата Манчестър Юнайтед, само че двата тима направиха тактическо надхитряне и не си вкараха за нулево тъждество. Така първенците останаха трети след 18 дуела и изостават с точка от Лестър Сити.

Ливърпул е без гол към този момент в три следващи мача и е единствено третият първенец в историята с сходна серия. Арсенал го направи през сезон 1998/1999 и Лестър го повтори през 2016/2017.

Ливърпул е и в серия от четири следващи срещи без победа, като тимът е вкарал единствено един гол в тези срещи. Поредицата стартира след разгрома със 7:0 против Кристъл Палас през 19 декември, като по-късно първенците приключиха наедно 1:1 с Уест Бром, 0:0 с Нюкасъл и изгубиха с 0:1 против Саутхамптън. В неделя пък пристигна и равенството с Юнайтед.

Въпреки че някои неприятни серии не престават, същото важи и за една позитивна. Ливърпул не е губил на " Анфилд " в 68 следващи мача във Висшата лига, а последното проваляне е с 1:2 против Кристъл Палас през април 2017.

Още една серия обаче падна в неделя, откакто Юнайтед удържа " алените " без гол в домакинство за първи път от октомври 2018 насам. Тогава Манчестър Сити не позволи попадение против Ливърпул, който вкара в идващите 42 мача.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР