Ливърпул постигна изключителен обрат срещу Барселона в полуфиналния реванш от

...
Ливърпул постигна изключителен обрат срещу Барселона в полуфиналния реванш от
Коментари Харесай

Ливърпул постави на колене Барселона

Ливърпул реализира извънреден поврат против Барселона в полуфиналния реванш от Шампионска лига. На личния си стадион „ Анфийлд ” „ мърсисайдци ” победиха „ каталунците ” с 4:0 и с общ резултат 4:3 се класираха на финала в най-комерсиалния клубен футболен шампионат. Анализатори и букмейкъри даваха най-малък късмет това да се случи, само че англичаните демонстрираха, че във футбола всичко е допустимо стига да има предпочитание.

Шоуто под знака на Ливърпул стартира в седмата минута с гол на Дивог Ориги. Това ранно попадение вдъхнаха вяра на домакините, които се хвърлиха да реализират немислимото. Барселона обаче изкусно парира стремежа на англичаните и до почивката играта бе съсредоточена основно в средата на терена.

Втората част в игра се появи Жоржиньо Вейналдум, който наклони мощно везните в интерес на Ливърпул. Именно той осъществя два гола в 54-та и 56 та минути за 3:0.

Това взриви стадиона, а Барселона не знаеше къде се намира. Испанските футболисти изглеждаха безпомощни. Дори титанът Меси не съумяваше да сътвори нищо.

След третото попадение Ливърпул понижи леко темпото, което даде успокоение на футболистите. Това докара до повече притежание на топката.

Така се стигна до 79-та минута, когато Ориги постави точки на мача, вкарвайки втория си гол в срещата и четвърти за „ мърсисайдци ”.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР