Ливърпул обмисля възможността за въвеждане на система за изкуствен интелект,

...
Ливърпул обмисля възможността за въвеждане на система за изкуствен интелект,
Коментари Харесай

Ливърпул обмисля да използва нова технология на “Анфийлд”

Ливърпул обмисля опцията за въвеждане на система за изкуствен интелект, което би разрешило отчасти отваряне на “Анфийлд” през идващия сезон, твърди The Athletic.

Технологията, която е създадена от немската компания G2K, ще може да ревизира телесната температура на почитателите и ще засича дали те са с маски на лицето. Тя може също по този начин да ръководи тълпата и да следи дали се съблюдава нужната обществена отдалеченост. Според източника системата към този момент е била пробвана в Германия в мачове на Борусия (Дортмунд) и Херта (Берлин) и ще има основна роля в последователното допускане на стеснен брой почитатели по време на срещите.

Твърди се, че Ла Лига също е тествала технологията на стадиона на Реал Сосиедад. Смята се, че Юрген Клоп персонално е поискал системата да бъде въведена в Ливърпул и договарянията с компанията ще стартират още тази седмица.

Софтуерът ще употребява към този момент съществуващите камери за видеонаблюдение на стадионите и може да бъде конфигуриран в границите на 2 седмици, като ще коства към 90 000 паунда на мач. От клубовете обаче ще би трябвало да конфигурират температурно-чувствителни камери, които да наблюдават температурата на почитателите, като системата ще може и да алармира на стюардите за това дали последователите съблюдават нужната отдалеченост.
 Клоп уточни футболиста, който въплъщава напредъка на Ливърпул
От Дортмунд към този момент са се свързали с G2K за възможното запълване на 30% от потенциала на “Сигнал Идуна Парк” през идващия сезон, откакто технологията е била деликатно тествана преди дуела против Хофенхайм и е посочила 98,3% акуратност в измерването на температурите.

Системата няма да може да разпознава лица, само че ще засича, в случай че някой от последователите не е с нужната маска или други защитни средства. Единствената спънка за потреблението на новата технология в Англия може да се окаже това, че е нужно утвърждението на шефовете на Висшата лига и на държавното управление на страната, само че положителните резултати на тестванията в Германия са дали зелена светлина за приемането на системата на Острова. ГЕОРГИ ЧЕРНЕВ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР