Ливърпул и ПСЖ оправдаха очакванията за зрелищен двубой на старта

...
Ливърпул и ПСЖ оправдаха очакванията за зрелищен двубой на старта
Коментари Харесай

Ливърпул победи зрелищно с 3:2 ПСЖ на старта в Шампионска лига

Ливърпул и ПСЖ оправдаха упованията за зрелищен дуел на старта в Шампионска лига. Срещата от група " С " приключи с победа 3:2 за домакините, които обаче бяха на път да изтърван сигурен триумф.

Срещата справедливо прикова вниманието на футболния свят, който получи това, което искаше - голове, положения, поврат и късна драма, след която в последна сметка по-щастливите лица на " Анфийлд " бяха тези на домакинските последователи.

Селекцията на Юрген Клоп заслужаваше много по-изразителен резултат, само че в духа и историята на тима, напрежението беше до последната секунда, въпреки че отборът поведе с 2:0 още преди да се изтекли 40 минути игра...

С първите минути мърсисайдци се настаниха в половината на противника, като в границите на 2 минути извършиха 5 поредни корнера.

При един от тях Ван Дайк бе покрай гола, само че Ареола съумя да избие топката.

Гостите безусловно не можеха да изнесат играта доникъде на терена и мъчно комбинираха между тях, без значение от съществуването на играчи като Неймар, Мбапе, Ди Мария и другите звезди...

Логичното се случи в 30-ата минута!

При поредна офанзива по фланга се стигна до центриране от лявата страна, а Даниел Стъридж с глава разстреля от близка отдалеченост Ареола - 1:0!

Последва нов късмет за домакините, който обаче Мане пропиля. На другата врата Мбапе бе изтърван в 35-ата минута пред вратарското поле при заучено състояние от корнер, само че младата звезда стреля над вратата.

Буквално в идната офанзива Ливърпул удвои преднината си!

Вайналдум бе съборен в наказателното поле от Бернат, а Джунейт Чакър бе безапелационен - дузпа! Зад топката застана Джеймс Милнър, който нямаше проблем да вкара за 2:0!

ПСЖ обаче върна интригата от нищото!

Лошо изчистена топка от Андрю Робъртсън попадна на крайници на Мюние, който без да се бави, съвсем фронтално против вратата, прати топката в долния ляв ъгъл на вратата за 2:1 - резултат, при който пристигна почивката.

Втората част продължи да се развива по подобен метод - Ливърпул доминираше, а ПСЖ мъчно успяваше да провежда нещо забавно в средата на терена и предни позиции.

Гол на Мохамед Салах бе вярно анулиран заради нарушаване на Стъридж в офанзива. Последният, Мане и Хендерсън пък пропуснаха от комфортни позиции да повишат на 3:1.

Противно на логиката ПСЖ изравни в 84-ата минута!

Футболистите на Клоп сбъркаха съдбовно пред наказателното поле, което разреши на Мбапе да стреля от близка отдалеченост, вкарвайки за 2:2!

Ливърпул обаче не се съобщи и продължи да търси триумфа, който пристигна в добавеното време!

Майсторско осъществяване на Фирмино матира Ареола, с цел да може в последна сметка Ливърпул да продължи победния си поход от началото на сезона - 3:2!/topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР