Ливърпул и Челси ще определят тази вечер от 22,00 часа

...
Ливърпул и Челси ще определят тази вечер от 22,00 часа
Коментари Харесай

Ливърпул и Челси определят супершампиона на Европа

Ливърпул и Челси ще дефинират довечера от 22,00 часа в Истанбул новия супершампион на Европа в първия напълно британски конфликт за влиятелния трофей. Ливърпул, който е настоящият притежател на трофея в Шампионската лига, е определян като любимец в конфликта, а и тимът на Юрген Клоп ще се опита да се реваншира за загубата след дузпи в разногласието за Суперкупата на Англия против първенеца Манчестър Сити. Челси, който победи в Лига Европа, пък започва разочароващо сезона с новия управител Франк Лампард, като позволи проваляне с 0:4 от Манчестър Юнайтед в първия кръг, и също е дебитор на почитателите си. Така и двата тима излизат стимулирани да съумеят, което подсигурява зрелищен конфликт на “Водафоун Парк”, домът на Бешикташ. При триумф Ливърпул ще добави 13-и европейски трофей във витрината си, като повече имат единствено Реал Мадрид, Барселона и Милан. Истанбул е специфичен град в историята на Ливърпул поради чудото от финала в Шампионската лига през 2005 година, когато “мърсисайдци” стигнаха до трофея, откакто изоставаха с 0:3 на полувремето против Милан.
През същата 2005 година Ливърпул печели Суперкупата на Европа против ЦСКА Москва и е последният британски отбор, вдигал трофея. След това на два пъти Манчестър Юнайтед (2008 и 2017 година) и Челси (2012 и 2013 година) губят мача за оценката.
Челси е печелил Суперкупата на Европа през 1998 година, когато побеждава Реал Мадрид с 1:0, а по-късно губи първо от Атлетико Мадрид, а по-късно и от Байерн Мюнхен.
Едно е несъмнено - който и от двата тима да завоюва, трофеят ще замине за Острова за осми път. Повече Суперкупи са печелили единствено представителите на Испания (15) и Италия (9).
Преди Ливърпул - Челси, седем пъти в мача за трофея са излизали противници от една страна. Два пъти отборите са от Италия, а пет от Испания, измежду които и миналогодишният дуел, в който Атлетико Мадрид победи Реал в Талин.
Големият отсъстващ от състава на Клоп е вратарят Алисон, който получи контузия против Норич и ще отсъства сред 4 и 6 седмици. Затова на вратата ще застане Адриан, а в групата от 23 играчи за мача в Истанбул попадна и опитният пазач Анди Лонергън, който подписа кратковременен контракт.
Мениджърът на Челси Франк Лампард, който има доста конфликти с Леивърпул като състезател, пък е унизен от проблеми в отбрана, които лъснаха на старта на сезона. Аут от сметките му е Антонио Рюдигер, чието завръщане се чака в средата на септември. Отборът беше изоставен и от Давид Луис, който мина в Арсенал. Така Лампард още веднъж ще разчита на двойката Курт Зума-Андреас Кристенсен, които се показаха нерешително против “червените дяволи”.
В Европа двата отбора са се изправяли до момента 10 пъти, като салдото е в интерес на Челси - 3-2 победи и 5 равенства.
Друг любопитен факт към дуела е, че за първи път жена ще управлява толкоз значим конфликт. Мачът беше поверен на французойката Стефани Фрапар, на която ще асистират сънародничката й Манюел Николози и ирландката Мишел О’Нийл, а четвърти рефер ще бъде известният турски съдия Джунейт Чакър.

Вероятни сформира:

Ливърпул: Адриан, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Хендерсън, Милнър, Мане, Фирмино, Салах.

Челси: Арисабалага, Аспиликуета, Кристенсен, Зума, Емерсон, Жоржиньо, Ковачич, Пулишич, Баркли, Педро, Жиру.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР