Ливърпул и Брайтън завършиха наравно 3:3 в голово шоу, играно

...
Ливърпул и Брайтън завършиха наравно 3:3 в голово шоу, играно
Коментари Харесай

Тросар смълча „Анфийлд“ с хеттрик при зрелищно равенство с Ливърпул

Ливърпул и Брайтън приключиха наедно 3:3 в голово шоу, играно на стадион „ Анфийлд “ в града на Бийтълс. Мачът от деветия кръг на британската Висша лига предложи обрати, хеттрик и в последна сметка се стигна до разделение на точките в дебюта на мениджъра на „ чайките “ Роберто Де Дзерби .
Тросар оформя хеттрика си и носи точката на Брайтън на " Анфийлд ".
Брайтън не сподели признаци на уязвимост след края на ерата на Греъм Потър на треньорския пост, като в първите 20 минути безусловно разпиля защитата на противника и вкара закономерно две попадения. Техен създател бе намиращият се в добра форма Леандро Тросар, който се разписа и двата пъти с левия крайник. Мърсисайдци последователно изнесоха играта по-напред и след пропуск на Мохамед Салах, Роберто Фирмино вкара на празна врата за 1:2. Попадението на бразилеца бе тествано от ВАР, само че в последна сметка Салах се оказа в постоянна позиция при офанзивата.

Отново Фирмино с отлична техника възвърне паритета при започване на втората част, преди Адам Уебстър да си означи автогол след центриране на Трент Алекзандър-Арнолд от корнер. Ливърпул обаче сдаде самодейността и бе осъден в 83-та минута, когато Тросар засече подаване в наказателното поле и преодоля Алисон за трети път, оформяйки хеттрика си. До края не паднаха нови голове и по този начин двата състава поделиха точките.

Това бе следващо отчаяние за мениджъра на Юрген Клоп и компания, които са девети с едвам 10 точки от началото на сезона, на цели 11 от лидера Арсенал. Брайтън продължи да впечатлява и при дебюта на Де Дзерби, като е четвърти с 14 пункта. За Ливърпул следва домакинство на Рейнджърс в Шампионската лига, преди тимът да гостува на Арсенал в шампионата, а Брайтън приема Тотнъм.
Галахър се оказа " златната запаса " на Потър против Палас.
Бившият ментор на „ чайките “ – Греъм Потър, ознаменува дебюта си отпред на Челси във Висшата лига с късен триумф над Кристъл Палас с 2:1 като посетител. Одсон Едуар изведе „ орлите “ напред при започване на мача, само че Пиер-Емерик Обамеянг и появилият се от пейката Конър Галахър донесоха трите точки на „ сините “ .

Останалите резултати :

Борнемут – Брентфорд 0:0

Фулъм – Нюкасъл 1:4

Саутхемптън – Евертън 1:2. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР