Ливанският поет, писател и философ Халил Джурбан е казал, че

...
Ливанският поет, писател и философ Халил Джурбан е казал, че
Коментари Харесай

Как да се грижим за кожата на лицето през уикенда - slava.bg

Ливанският стихотворец, публицист и мъдрец Халил Джурбан е споделил, че хубостта е безкрайност, взираща се в личния си облик в огледалото. Въпреки мъдрите му думи обаче, ние не би трябвало да забравяме простата житейска истина, че сходно на всяко друго нещо на този свят и хубостта има своя период на валидност... Ето за какво, за да я задържим оптимално дълго, би трябвало да се научим по какъв начин вярно да поставяме грижи за нея, като стартираме преди всичко с един от най-важните ѝ фактори - кожата на лицето, написа Dir.bg.

Тя всекидневно е изложена на външно и вътрешно замърсяване, които, желаеме или не, оказват своя резултат върху нея. А в този момент, когато стоим на прага на лятото, е от извънредно значение да поставим даже повече старания за нейната поддръжка, тъй като със промяната на сезоните организмът ни също търпи разнообразни промени. Още повече - колкото и да харесваме горещите дни, изпълнени с ярки слънчеви лъчи, които поначало свързваме с страсти, усмивки и морски талази, те в действителност вредят на нашата кожа.

Разбира се, днешното всекидневие, изпълнено от заран до вечер с безчет задължения, постоянно ни лишава от време, в което можем да обърнем повече внимание на самите себе си. По неписано предписание от понеделник до петък графикът на всеки един от нас прелива от най-разнообразни отговорности, по тази причина пък уикендите дават чудесната опция освен да си починем от работата и да възстановим силите си, само че и дори да се поглезим. Последните дни от седмицата също по този начин са и най-удачният миг да се погрижим за външния си тип.

Ето и по какъв начин можем елементарно да го сторим:

Хидратиране

Както споменахме, наближаващият пламенен сезон съставлява сериозна опасност за кожата на лицето ни, защото високите температури, слънцето и климатиците, борещи се със жегата, само я изсушават, увеличавайки вероятността от появяването на бръчки. Затова е безусловно наложително да пием най-малко по 1.5 литра вода дневно (а през уикенда може и повече), която ще направи кожата ни по-жизнена и еластична и ще увеличи нейния тонус. Наред с това, като натурален детоксикатор, приемът ѝ ще ни помогне да се освободим от насъбраните мазнини и отрови в организма. Не бива обаче да стопираме дотук. В своя състав дермата включва 70% вода, а епидермисът към 15% - затова, с цел да поддържаме кожата си хидратирана, би трябвало да използваме подобаваща дневна и нощна бяла козметика, която да балансира водните ѝ равнища.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР