Ливанските сили за сигурност използваха сълзотворен газ, за да разпръснат

...
Ливанските сили за сигурност използваха сълзотворен газ, за да разпръснат
Коментари Харесай

Протестиращи в Ливан опитаха да щурмуват сградата на правителството

Ливанските сили за сигурност използваха сълзотворен газ, с цел да разпилян стотици протестиращи, най-вече военни от запаса, които се пробваха през днешния ден да щурмуват постройката на държавното управление в центъра на Бейрут, съобщи АП.

Ескалацията на напрежението става на фона на необятно публикувано неодобрение от комплицираната икономическа обстановка в страната, породена от траялото към този момент няколко години едва ръководство на управляващите, предшестващо икономическия срив, който стартира в Ливан в края на 2019 година, отбелязва организацията.



По време на митинга на участниците в него, настояващи за увеличение на заплатите, влязоха в конфликт със силите за сигурност. Полицията употребява сълзотворен газ, с цел да разпръсне множеството и няколко души пострадаха. Протестиращите хвърляха камъни по кордона от служители на реда пред постройката на държавното управление и неведнъж са опитваха да прескочат оградата ѝ.

" Заплатата ми е 40 $. Как се допуска, че мога да оцелея ", скандираше офицер от запаса, взел участие в митинга.

Ливан – дребна средиземноморска страна с население от 6 милиона, претърпява най-тежката икономическа и финансова рецесия в актуалната си история. Тя се дължи на десетилетия на корупция и слабото ръководство на политическа класа, оглавяваща страната от края на гражданската война, обхванала интервала от 1975-1990 година



Освен това политическата класа не е въвела промените, изисквани от интернационалната общественост, а откогато стартира икономическата рецесия три четвърти от популацията, което включва един милион сирийски бежанци, живее в беднотия при неимоверно висока инфлация, добавя АП.

За да съживи стопанската система си и да си обезпечи средства за развиване, Ливан контракти с Международния валутен фонд използването на промени за разпределяне на помощ в размер на 3 милиарда $. Реализирането на промените обаче остана в задънена улица, отбелязва организацията.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР