Лицата, върху чиито пенсии са наложени запори, ще имат промяна

...
Лицата, върху чиито пенсии са наложени запори, ще имат промяна
Коментари Харесай

Нова промяна в удръжките върху пенсиите с наложени запори

Лицата, върху чиито пенсии са наложени запори, ще имат смяна в размера на удръжката, в следствие от избрания нов размер на минималната работна заплата за страната, който от 1 януари 2020 година е 610 лева Това оповестиха от Национален осигурителен институт.

Съгласно откритото в Гражданския процесуален кодекс, наложително осъществяване може да бъде ориентирано единствено върху пенсии с месечен размер над минималната работна заплата, т.е. от по-ниските пенсии не могат да се вършат удръжки. Размерите на удръжките от пенсиите, за които е възможно налагането им, също се дефинират според от минималната работна заплата за страната. Посочените ограничавания не се ползват за отговорности от прехрана.

Пенсионерите, попадащи в тази група, ще получат пенсиите си след 7 януари 2020 година според от метода на изплащането им - с пенсионен запис, в случай че се изплащат посредством пощенска станция, или с спомагателен превод по персоналната сметка, в случай че се изплащат посредством банка или различен снабдител на платежни услуги. Изплащането на пенсиите за януари ще стартира на следващия ден и ще продължи до 20 януари.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР