Литовското правителство възнамерява да разшири почти двойно списъка със специалности,

...
Литовското правителство възнамерява да разшири почти двойно списъка със специалности,
Коментари Харесай

Чакат се чужденци, които да работят за 1000 EUR

Литовското държавно управление има намерение да разшири съвсем двойно листата със специалности, които могат да се работят от чужденци. Причина за сходна стъпка е дефицитът на фрагменти. Част от латвийците не желаят да работят избрани действия и за 1000 EUR на месец при междинна заплата от 895 EUR.

Към момента в листата с специалности, които могат да се извършват от чужденци, са включени 27 специалности. Скоро те ще бъдат към този момент 49. Там ще влизат към този момент инженери, дърводелци, експерти в хранително вкусовата индустрия, еколози и други. Въпросният лист се употребява за задгранични сътрудници с висока степен на обучение при издаването на латвийско поданство. Изискването е работодателят да подписа контракт с чужденеца за най-малко 1 година и да подсигурява заплата най-малко 1.5 пъти над междинната за страната. Към момента това е над 1000 EUR чисто.

Кои специалности да бъдат допълнени към листата са определили представители на бизнеса, а също по този начин и експерти, които се занимават с асортимент на личния състав. За финален път документът е бил обновен преди година и половина. Сега управляващите възнамеряват да вършат това на всеки шест месеца. На година в страната са нужни сред 200 и 300 висококвалифицирани експерти. Нивото на безработица все още е 6.8%.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР