Литовският треньор на Лудогорец Валдас Дамбраускас поздрави всички за десетата

...
Литовският треньор на Лудогорец Валдас Дамбраускас поздрави всички за десетата
Коментари Харесай

Дамбраускас: Когато си шампион, нищо друго няма значение

Литовският треньор на Лудогорец Валдас Дамбраускас поздрави всички за десетата шампионска купа, извоювана след 3:1 против Берое.

„ Преди всичко желая да поздравя всички хора, които работиха за този триумф. Може би в профил наподобява елементарно, тъй като я взимаме за десети път купата, само че в реалност не е по този начин. Благодаря на всички хора, които работят в клуба неуморно, за този триумф. Особено хората с високите позиции заслужават поздравления, само че най-важните хора, за които играем, са хората от Разград. И в този момент можем да си тръгнем, както и те, с високо изправени глави ”, стартира Дамбраускас.

„ Не мога да кажа, че е елементарно, тъй като това е първа купа за мен тук. Когато станеш първенец, някои неща губят своето значение. Няма състезание, в което да не се нуждаеш от триумфа във всеки един мач. Имахме тежки моменти, само че в последна сметка най-важното е, че намерихме правилния път и мисля, че я заслужихме тази купа ”, продължи треньорът на „ орлите ”.

„ Казах на Янков, че ще вкара гола, който ще ни донесе шампионската купа, тъй като хора като него сънуват тези мачове и мечтаят за тези трофеи. И през днешния ден той извърши своята фантазия. Мисля, че този гол е нещо, което ще прави още доста пъти в своята кариера. Той е специфичен гений и всичко е в неговите ръце. Днес и той, и Кешеру направиха разликата, влизайки от пейката. Но тук не приказваме за 11 или 14 играчи, а за 25-30 в хода на сезона. Има хора, които не използваме постоянно, само че те вземат участие ефективно в тренировките и оказват помощ на сътрудниците си на терена да стават по-добри ”.

„ ВАР не е оригиналност за мен. Работех близо 10 месеца в Хърватия със системата. Всичко е обикновено, вкарахме гол, той беше тестван. Видяха, че има дузпа за Берое – отсъдиха я. Макар че не го одобрявам толкоз доста, тъй като лишава от страстта, той е тук, с цел да внесе изясненост в някои решения. Трябва да се приспособяваме и приспособим към него. Смятам, че след няколко месеца това ще бъде обикновено. Искаме да използваме останалите мачове, с цел да изградим нашето ДНК – на спечелили. Желаем успеха, тъй като не можем да релаксираме и би трябвало да спечелим всички оставащи мачове ”, приключи Валдас Дамбраускас.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР