Литовският шампион Жалгирис (Вилнюс) се изправя срещу българския Лудогорец за

...
Литовският шампион Жалгирис (Вилнюс) се изправя срещу българския Лудогорец за
Коментари Харесай

Треньорът на Жалгирис: Очаква ни сериозен съперник

Литовският първенец Жалгирис (Вилнюс) се изправя против българския Лудогорец за повторно в границите на четири години. И до момента в който през сезон 2017/2018 двата тима се срещнаха във втория квалификационен кръг на Шампионската лига, в този момент ще спорят в плейофа на Лига Европа. Утехата е, че и изгубилият дуелите ще влезе в групите на Лигата на Конференциите.

Жалгирис има шест следващи победи в шампионата и след триумфа при започване на юли над директния си съперник Хенгелман, към този момент е на върха по голова разлика. В последния мач от шампионата пък опустоши с 5:1 като посетител Ритери.

" Разбира се, че в Лига Европа ни чака доста сериозен съперник. Затова се споделя, че ще отидем с добра настройка. След добър резултат, добра победа и откакто показахме уверена игра, мисля направихме сериозна крачка напред ", съобщи доволният казахстански треньор на Жалгирис Владимир Чебурин.

Литовците гостуват в Разград в четвъртък (18 август) от 20.45 часа, реваншът в Литва е след седмица.

В воин в последния мач се трансформира бранителят Жоел Бопесу, който е с корени от ДР Конго, само че с френски паспорт. Той способства и за петте гола при триумфа, въпреки нито един действително да не беше записан на неговото име. 1:1 стана след негов изстрел и автогол, а в 39-ата минута завоюва дузпа, от която " зелено-белите " обърнаха хода на мача. През второто полувреме направи две асистенции, едната от корнер.

По обявата работи: Любомир Тодоров
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР