Литературният свят в Испания бе неочаквано сюрпризиран, след като престижна ...

Литературният свят в Испания бе неочаквано сюрпризиран, след като престижна

Трима мъже се оказаха зад псевдоним на крими писателка в Испания

Литературният свят в Испания бе ненадейно изненадан, откакто влиятелна премия бе присъдена на Кармен Мола – прочута писателка на трилъри. Вместо тайнствената авторка, на сценатата, да получат статуетката, се появиха трима мъже-телевизионните сценаристи Агустин Мартинес, Антонио Морсеро и Хорхе Диас. Това безусловно шокира гостите, измежду които крал Фелипе и кралица Летисия, на наградите „ Планета “ в края на предходната седмица.

В уеб страницата на сътрудника на Мола, която е сравнявана с италианската романистка Елена Феранте, е разказана като „ роден в Мадрид създател “, който написа под псевдоним, с цел да остане неизвестен. Описанието ѝ включва и няколко фотоси на непозната дама, която гледа настрана от камерата, написа CNN.

В свои предходни изявленията в испански медии Мартинес, Морсеро и Диас разказват Мола като академични учител, който живее със брачна половинка и децата си в Мадрид. Романите ѝ нормално се развиват към детектив Елена Бланко. Наградата „ Планета “ макар че се присъжда за книга, в която този персонаж липсва.

Творбата, спечелила приза, е исторически трилър на име „ Звярът “, който споделя за времената на зараза от холера през 1834 година и се концентрира към сериен палач, преследван от публицист, служител на реда и млада дама.

Източник: manager.bg