Лисици тормозят жителите на аксаковското село Слънчево. Хищниците влизат в

...
Лисици тормозят жителите на аксаковското село Слънчево. Хищниците влизат в
Коментари Харесай

Д-р Людмила Емилова стана жертва на хитър хищен звяр

Лисици тормозят жителите на аксаковското село Слънчево. Хищниците влизат в дворовете и давят пернати, а поставените по съвет на кметицата клопки не правят никаква работа.

“Хитри са, като че ли са ходили на учебно заведение. Заобикалят клопките и нападат, разсипаха ни”, изплака тъгата си локален гражданин, който за броени дни изгубил 5 кокошки. Сред пострадалите е и известната диетоложка доктор Людмила Емилова.

“Нападенията започнаха преди към 20 дни. Първо лисица отмъкна петела от нашия двор, на идващия ден – две пилета, на третия – пуйче. В прилежащите парцели също има огромни вреди. Хищниците към този момент нападат не нощем, а измежду бял ден. Не се опасяват ни от хора, ни от кучета, нападателни са, евентуално тъй като имат малки”, описа пред “Труд” доктор Емилова.

Край селото има и чакали, само че те не приближават къщите и се хранят с мърша, за разлика от лисиците, които при набег си потеглят с една кокошка, само че постоянно убиват и останалите, които са на двора. Тази злина би трябвало да се спре, тъй като с изключение на материалните загуби хищниците могат да пренесат бяс върху домашните кучета, безапелационна бе доктор Емилова. Тя и другите пострадали признават, че не смеят да пуснат децата да си играят на открито без контрол от боязън да не ги ухапе лисица.

Хората считат, че единствено ловна хайка може да позволи казуса им. Отстрелът на лисици не е неразрешен, само че ловна дружинка в Слънчево няма. Затова занапред ще се търси помощ от авджии в прилежащи селища. Докато тя пристигна, стопаните към този момент държат под ключ животните си, само че се оплакват, че от стрес пернатите са спрели да снасят яйца.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР