Лисица краде кокошките на топловеца от дупнишкото село Бистрица Бойко

...
Лисица краде кокошките на топловеца от дупнишкото село Бистрица Бойко
Коментари Харесай

Огромна трагедия споходи майстора, наредил плочките в Благоевград за посрещането на Дипломатическия корпус

Лисица краде кокошките на топловеца от дупнишкото село Бистрица Бойко Тепавичарски под носа на двете му ловни кучета. „ Видях лисицата с кокошката в уста и започнах да викам „ уууаааа “, тя остави кокошката и избяга. Нямах време да отвръщам, да взема пушката и да я гръмна “, жалва се Тепавичарски. „ Къщата ми е в центъра на селото. В двора имам и две ловни кучета. Миналата година ми открадна 4 кокошки. От два дни я дебна, само че не се появява. Играем си на котка и мишка с лисицата. Съседите имат остаряла воденица. Мисля, че котилото й е там. Като я подгоних, отиде право там. В момента лисиците отглеждат дребните си и тя им търси храна. Затова идва в моя двор и в двора на съседите. На тях беше удавила гъска “, описа Бойко Тепавичарски пред struma.bg.

Той показа, че от 15 години е ловджия и има титли на диви свине, само че с лисицата няма слука. Бойко е член на бригадата бистричани, които подредиха всички плочки и павета в Благоевград при огромния ремонт за посрещането на Дипломатическия корпус в града. От 30 години се занимава с дялане и лепене на камъни за обшивка и свири на тарамбука.

Бойко Тепавичарски е един от героите на късометражния филм „ Булгарианум “, сътворен от братовия му наследник Николай Богомилов, спечелил първа премия в Кан.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР