Липсва прозрачност как се изразходват средствата по строително монтажните работи

...
Липсва прозрачност как се изразходват средствата по строително монтажните работи
Коментари Харесай

Манолова: В Хитрино се отчитат дейности, които не са извършени в действителност

Липсва бистрота по какъв начин се изразходват средствата по строително монтажните работи в Хитрино, хората нямат контракти за строителството на къщите и на кое домакинство какви средства са отпуснати , изясни омбудсманът Мая Манолова.
Отчитани са действия, които не са осъществени, от време на време в домове, които са необитаеми , изясни Манолова във връзка решението си да даде на съд кмета на Хитрино.
„ Не мога да разреша да има подозрение по какъв начин са изразходвани парите, които бяха събрани от хората, както и петте милиона, които държавното управление гласоподава и бяха предоставени посредством обществения фонд”, сподели още Манолова пред bTV.
С ръководителя на БЧК ще представим всички документи от работата на Обществения съвет на основния прокурор и ще желаяме инспекция, изясни Мая Манолова.
„ Ще настояваме и за цялостна инспекция на парите отпуснати от кабинета. Трябва всяка стотинка да бъде тествана от прокуратурата, в случай че тя се ангажира”, изясни още омбудсманът.
Където би трябвало съм дал доклад, има качена информация на уеб страницата на общината, изказванията, че няма отчетност не са съществени, отговори кметът на Хитрино Нуридин Исмаил.
По мотив ареста на публицист от „ Биволъ” и негов румънски сътрудник, Мая Манолова съобщи, че задържането е направено в нарушаване на закона.
„ В случая няма задържане за определяне на идентичност, защото те са дали персоналните си карти и журналистическите си карти. Нищо не оправдава 6-часово задържане за определяне на идентичност, също така, непозволено са употребявани белезници и е било осуетено тяхното право на телефонен диалог. Препоръката ни е да се разпореди инспекция на дейностите на чиновниците на Министерство на вътрешните работи ", сподели още Мая Манолова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР