Липсата на кадри в спешната медицинска помощ изправя областни градове

...
Липсата на кадри в спешната медицинска помощ изправя областни градове
Коментари Харесай

Липса на кадри: Спешното отделение в Силистра работи с един дежурен екип през нощта

Липсата на фрагменти в незабавната здравна помощ изправя регионални градове пред редица провокации. От началото на септември центърът в Силистра работи с по един екип през нощта. Налага се една кола за спешна помощ да обслужва три общини.

Към момента в община Силистра работят 5 лекари и 23 фелдшери. Директорът на Спешния център лекар Енчо Василев разяснява, че няма вид да региона да остане без незабавна помощ, само че има дълготраен отлив от искащи да работят в системата за незабавна помощ.

В един миг даже отпадането на единствено двама или трима индивида от графика прави невероятно да имаме естествен работен режим. Бе невероятно да осигурим съставянето на два екипа денем два през нощта и се наложи да редуцираме броя на екипите през нощта, още веднъж с цената на ексклузивен труд.

Спешният център в Силистра е цялост от няколко филиала - Тутракан, Дулово, Главиница и Канарджа, в които броят на медиците също е сериозен.

Повече от три години във филиалите в Дулово и Тутракан, в които има общински лечебни заведения няма лекари, които да влизат в състава на реанимационни екипи. Желаещи да стартират работа там няма, изясни доктор Василев.

Към момента незабавното в Силистра се оправя с краткотрайни решения.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР