Лионел Меси напусна Барселона по сърцераздирателен начин през лятото на

...
Лионел Меси напусна Барселона по сърцераздирателен начин през лятото на
Коментари Харесай

Разкриха защо Меси и Барса не се разбраха за нов договор през 2020-а

Лионел Меси напусна Барселона по трогателен метод през лятото на предходната година, откакто договорът му изтече, а новото управление не съумя да откри метод, по който да задържи аржентинеца на „ Камп Ноу “. Ситуацията можеше да бъде друга, в случай че година преди този момент, през лятото на 2020-а Меси бе постигнал сделка с предходното управление, с цел да преподпише. Днес „ Мундо Депортиво “ разгласява част от имейлите, които Хорхе Меси, татко и сътрудник на Лео, е разменил с някогашния президент на Барселона Джосеп Мария Бартомеу и тогавашния ръб на шефовете. В него се разкриват част от изискванията, сложени от двете страни, с цел да се стигне до нов договор. 

На 4 май 2020 година Бартомеу е изпратил първото предложение до бащата на Меси. В него се прецизира, че желанието на управлението е играчът да преподпише за още една година, като всяка последваща година съглашението автоматизирано ще бъде удължавано с още 12 месеца, при условия че до 30 април на съответния сезон Лионел Меси не изрази някакво друго предпочитание пред клубното управление. Според Бартомеу това би било съвършено за всички.

Според „ Мундо Депортиво “ Хорхе Меси е поискалв отговор ложа на „ Камп Ноу “ за околните на аржентинеца, както и частен аероплан за цялото семейство, с който те да летят до Аржентина по време на коледните празници. От Барселона са приели тези условия.

Няколко седмици по-късно, на 11 юни, юристът Хорхе Пекур е изпратил нов мейл до Бартомеу, основния изпълнителен шеф Оскар Грау и шефа на правния отдел на каталунците Ромен Гомес-Понти, в който е изброил 11 условия, които Лео Меси е сложил, с цел да възобнови контракта. Условията очевидно са били признати, след което от клуба са поискали Меси да се съгласи да понижи заплата си с 30% поради финансовата рецесия, породена от пандемията. Обещанието от страна на клуба е в идващите сезони сумите, от които Меси се отхвърля, да му бъдат възобновени. Пекур е дал отговор, че за положителното на клуба Лео и татко му одобряват тези условия.

Няколко дни по-късно обаче идва и огромното разминаване сред двете страни, откакто президентът Бартомеу е отказал да понижи освобождаваща уговорка в контракта на Лионел Меси, с цел да не се основава усещането, че за играча вратата на клуба постоянно е отворена и той може да си тръгне, когато пожелае. Освен това президентът е отказал да включи заплащане от 10 милиона евро като награда за Меси при самото преподписване. В допълнение от клуба са блокирали всяка опция за нарастване на заплатата на аржентинеца, до момента в който приходите на клуба не надвишават още веднъж 1 милиард, както бе оповестено в последните години педи пандемията. Това предложение обаче не се е понравило на лагера на Меси и те са го отхвърлили. Така договарянията са били прекъснати, след което през август Меси подаде фамозната си молба, че желае да напусне. В последна сметка тя не бе задоволена и №10 остана на „ Камп Ноу “ още един сезон. На идващото лято Меси се разбра с ПСЖ и мина във френския гранд.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР