Lion`s Head Investments, съвместният инвестиционен фонд между южноафриканската група Old

...
Lion`s Head Investments, съвместният инвестиционен фонд между южноафриканската група Old
Коментари Харесай

Българо-южноафриканският фонд Lion's Head Investments планира да удвои портфолиото си от имоти до над €500 милиона

Lion`s Head Investments, взаимният капиталов фонд сред южноафриканската група Old Mutual и българската AG Capital, ще удвои портфолиото си от парцели в България и района до половин милиард евро.

Дружеството, което залага на дълготрайни вложения на пазара на бизнес парцели в Югоизточна Европа, към този момент гледа към нови покупки и договаря със притежатели на парцели в района.

 Полиграфическият комбинат в София към този момент е съвременен бизнес център
Полиграфическият комбинат в София към този момент е съвременен бизнес център

Южноафрикански вложители влагат €310 милиона в България и Румъния

" От 300 млн. евро, които имаме в този момент, се стремим да достигнем над 0.5 милиарда евро за една година ", сподели Христо Илиев, изпълнителен ръководител на борда на шефовете на AG Capital и изпълнителен шеф на Lion`s Head Investments, представен от румънски медии.

Инвестиционният фонд към този момент има парцели в София и Букурещ, само че се интересува от офис здания и в столиците на други страни от района като Сърбия, Гърция, Хърватия и Унгария.

 Park Lane Developments строи офис постройка за €30 милиона до Paradise Center
Компания на AG Capital строи офис постройка за €30 милиона до Paradise Center

Сградата ще бъде с повърхност към 24 000 кв. м. и с потенциал към 3 000 работни места

Lion`s Head завърши придобиването на офис комплекса Oregon park в Букурещ за сумата от 170-180 млн. евро, като това е най-голямата договорка в бранша, оповестяват румънски медии.

Комплексът се състои от 3 офис здания с обща отдаваема повърхност от 70 000 кв. м, като третата би трябвало да бъде приключена през идната година.

В България капиталовият фонд има 2 бизнес центъра - " Мегапарк " (бизнес комплексът до The Mall) и " Полиграфия офис център " (обновеният Полиграфически комбинат), които се намират на на бул. " Цариградско шосе ". Портфолиото на Lion`s Head за момента включва 5 здания с 235 000 кв. м отдаваема повърхност на обща стойност 310 млн. евро.

Инвеститорите са привлечени от съживяващия се пазар на бизнес парцели на Балканите, покачващите се наеми и подобряваща се рентабилност от 7.5-8.5%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР