Линията чипове Ryzen върна интригата на пазара за РС процесори(снимка:

...
Линията чипове Ryzen върна интригата на пазара за РС процесори(снимка:
Коментари Харесай

Ryzen стана на 5 години, AMD обеща още иновации


Линията чипове Ryzen върна интригата на пазара за районен съд процесори
(снимка: AMD)

AMD отбелязва през днешния ден петата годишнина на Ryzen процесорите. Компанията акцентира, че с тази линия чипове е сложила нови стандарти на продуктивност и успеваемост в ИТ промишлеността.

Видео изявление с маркетинг шефа Джон Тейлър и шефа механически маркетинг Робърт Халок прави обзор на миналите години на развиване от стартирането на Ryzen, нововъведенията и завоюване позиции на AMD.



Компанията твърди, че ще продължи с нововъведенията и отсега нататък. Ето и главните посоки, в които потребителите могат да чакат развиване на процесорните технологии:

AMD ще продължи да залага на Zen архитектурата за все по-висока продуктивност и ефективност;

  3D V-кеш технология , която предлага приблизително 15% повдигане на продуктивността в игрите. Тя ще пристигна с новите Ryzen чипове за АМ4 платформата още през 1-вата половина на 2022 г.;

AM5 ще се появи през 2022 година със следните нововъведения: поддръжка на DDR5, PCIe Gen 5, най-нови I/O стандарти и съгласуемост със съществуващите охладители за платформата AM4.

AMD работи по ускорители с закрепени функционалности като угнетяване на шума и логаритми за машинно самообразование за телеконференции;

• Компанията работи и по нови способи на ръководство на силата с голям брой профили във фърмуера, за оптималната енергийна успеваемост при преносимите компютри.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР