Лимонът е известен с множеството си благотворни ползи за здравето

...
Лимонът е известен с множеството си благотворни ползи за здравето
Коментари Харесай

Защо да спим с лимон на нощното си шкафче

Лимонът е прочут с множеството си благотворни изгоди за здравето на индивида. Това вълшебно кисело плодче е и отлично средство за разкрасяване и подмладяване.

Знаете ли обаче за какво специалисти предлагат да спите с лимон на нощното си шкафче?



Отговорът на този въпрос се крие в удивителните лечебни свойства на лимонения мирис. Сред тях изключително впечатляваща е силата му да успокоява нервното напрежение, да контролира кръвното налягане, да бори алергиите и да тонизира организма след изтощеност, известява Reader`s Digest.

„ Ако поставите нарязано парче лимон до леглото си, тогава ще вдишвате тъничък аромат на лимон през нощта. Лимонът се използва от столетия като мощно етерично масло за ароматерапия “, споделя Даян Елизабет, основател на Skin Care Ox.



Ползите от съня с лимон на нощното ви шкафче обаче не свършват дотук. Сред магическите качества на лимонения мирис е и... да държи
мравките далеко.

В случай че домът ви е нападнат от досадните инсекти натриването към всички вероятни входове, през които те могат да нахлуят в персоналните ви палати, ще ви свърши чудесна работа.

Цитрусовото благоухание на лимона ще отблъсне мравките и те ще заобикалят района напълно.

Лимоните са отлично естествено средство и за ободряване на въздуха. Така поставеният комат лимон на нощното ви шкафче ще ви подари както със пресен въздух, само че и с по този начин нужната ви след тежкия работен ден естествена ароматотерапия.



 

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР